Politie Gelderland-Midden

Arnhem, Man neergeschoten in woning, verdachte aangehouden Publicatiedatum: 07-01-2003

Vanavond rond 20.00 uur vond een schietpartij plaats in een woning aan de Hugo de Grootstraat in Arnhem. Daarbij viel één slachtoffer, een inwoner van Arnhem. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Rond 23.00 uur vanavond kon de verdachte van de schietpartij in een andere woning in Arnhem worden aangehouden.

Het slachtoffer liep na de schietpartij de woning uit en belde zelf de politie. Daarna zakte hij op straat in elkaar. Politie en ambulance kwamen direct ter plaatse. De dader bleek inmiddels te zijn gevlucht, maar zijn heenkomen kon worden achterhaald waarna de aanhouding volgde.

Er is direct een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de schietpartij. Hiertoe wordt ondermeer door de technische recherche een sporenonderzoek verricht. De verdachte zal worden gehoord. Ook van het slachtoffer zal, zodra hij daartoe in staat is, een verklaring over het gebeurde worden opgenomen.

Over motief, toedracht en identiteit van slachtoffer en dader zijn op dit moment geen verdere gegevens bekend. Dat geldt ook voor de locatie van de woning waarin de verdachte werd aangehouden.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
politie Gelderland-Midden
Mobiel bereikbaar tot 00.00 uur

---