Ingezonden persbericht


Henk Westbroek:
"Een voorkeurstem op Haitske!"

7 januari 2002

Leefbaar Nederland

HILVERSUM - Medeoprichter van Leefbaar Nederland, Henk Westbroek stemt tijdens de 2e Kamer verkiezingen van 22 januari aanstaande op Haitske van de Linde, de nieuwe lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Westbroek maakte dit vanavond bekend in het SBS6 programma "Hart van Nederland".

"Haitske van de Linde staat voor dezelfde vernieuwende idealen van Leefbaar Nederland als waar ik me destijds voor heb ingezet," aldus Westbroek. "Ze is jong, ze heeft lef, en ze heeft Emile Ratelband een pak op zijn donder gegeven. Mijn stem heeft ze!"

De stemverklaring van Henk Westbroek voor Leefbaar Nederland lijsttrekker Haitske van de Linde is opmerkelijk omdat Westbroek samen met medeoprichters Jan Nagel, Broos Schnetz en Ton Luiting op 11 november jongstleden zijn lidmaatschap van Leefbaar Nederland had opgezegd omdat hij zich niet langer kon vinden in de handelwijze van het bestuur onder leiding van voorzitter Jan Jetten.

Het bestuur onder leiding van Jan Jetten moest echter nog geen maand later het veld ruimen, nadat Haitske van de Linde op het partijcongres van 8 december Emile Ratelband versloeg in de race om het lijsttrekkerschap van Leefbaar Nederland, hetgeen Henk Westbroek deed besluiten om Haitske te steunen.

"Haitske heeft in haar eentje geknokt om te zorgen dat de idealen van Leefbaar Nederland niet werden weggekaapt door die clown van een Ratelband," zei Westbroek. "Daarom laat ik haar op 22 januari niet in de kou staan!"