Jaarbeurs Utrecht


Persberichten Perskamer: Vakantiebeurs

Toerisme naar Cariben neemt weer fors toe

Utrecht, januari 2003

Tijdens de Vakantiebeurs 2003 (Jaarbeurs Utrecht, 8 tot en met12 januari) zullen de Caribische landen weer samen optrekken in het bruisende Caribbean Village, waar 21 vertegenwoordigers van de Antillen en de Bovenwindse Eilanden hun populaire reisbestemmingen op vaak feestelijke wijze onder de aandacht zullen brengen. De landen opereren in Hal 12, waar de aanstekelijke en meeslepende muziek al van verre te horen zal zijn. De groei van het toerisme naar de Cariben neemt gestaag toe.

Trokken in 2001 ruim 45000 vakantiegangers naar de zonnige, tropische gebieden als de Antillen, Dominicaanse Republiek, Cuba, Barbados, Jamaica, La Isla Margarita en andere kleine eilanden, in het afgelopen jaar was dit aantal met ruim 8 procent opgelopen tot 49 duizend.

Veel te beleven
Muziek is essentieel voor de cultuur van deze warme vakantiegebieden aan de andere kant van de oceaan. Maar in het het Caribbean Village is uiteraard veel meer te beleven. Bezoekers kunnen het haar kan in rasta laten vlechten, kunnen er leren hoe een goede sigaar moet worden gerold en volop genieten van de vele lekkere hapjes die worden aangeboden. De Caribische presentatie is georganiseerd door de Caribbean Tourist Organisation (CTO), die in Nederland wordt vertegenwoordigd door het bureau Brouwer Betist.

Antillen
Voor de groei van het toerisme naar het Caribisch gebied zorgden met name de Antillen (+17,91%), de Dominicaanse Republiek (+16,28%) en Cuba ((+23,43%). De groei in het zomerseizoen, van april tot eind oktober, was 9% en in het winterseizoen 5%. Met die stijgingen is de lichte teruggang, als gevolg van de terroristische aanslagen in Amerika, ruimschoots goed gemaakt.

Openingstijden
De Vakantiebeurs 2003 is voor de consument geopend van woensdag 8 tot en met zondag 12 januari. De openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.vakantiebeurs.nl


-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (

Jaarbeurs Utrecht