Waterschap Hunze en Aa's


Ontwerp-beheersplan

Sluiten

Het beheersplan is het beleidsplan van het waterschap voor de komende vijf jaar. In het plan staat wat het waterschap de komende jaren gaat doen en op welke wijze. Dit varieert van het ophogen van kaden en het inrichten van bergingsgebieden tot het onderhoud aan de watergangen en het verbeteren van de waterkwaliteit. Het ontwerp-beheersplan 2003 - 2007 ligt ter inzage van 8 januari tot en met 5 maart 2003 op werkdagen tijdens kantooruren op het waterschapshuis, Aquapark 5 te Veendam en bij de recepties van de gemeentehuizen te Assen, Delfzijl, Emmen, Groningen en Veendam. Het ontwerp-beheersplan is eveneens te raadplegen via www.hunzeenaas.nl.

Informatieavonden
Tijdens deze periode worden vier informatieavonden gehouden over het beheersplan. Op 11 februari in De Klinker, Mr. D.U. Stikkerlaan 41 te Winschoten, 13 februari in Hotel Platen, Kruisstraat 31A te Musselkanaal, 18 februari in Hotel Faber, Meint Veningastraat 123 te Hoogezand en op 20 februari in De Hertenkamp, hertenkamp 10 te Assen. U bent van harte uitgenodigd deze avonden te bezoeken. De avonden beginnen om 20.00 uur.

Communicatie met bestuur
Vanaf januari 2003 kunnen burgers rechtstreeks communiceren met de bestuursleden van het waterschap Hunze en Aa's. In het beheersgebied van het waterschap worden posters opgehangen met daarop bestuurders die een statement verkondigen. Door middel van dit statement geeft de bestuurder zijn persoonlijke kijk op waterbeheer. GeĂŻnteresseerden kunnen op deze statements reageren door een e-mail te sturen naar de bestuurder via www.hunzeenaas.nl. Hiermee willen de bestuurders meer in contact komen met de burgers die hen gekozen hebben.

Zienswijze
Belanghebbenden kunnen gedurende de terinzagelegging hun zienswijze over het ontwerp-beheersplan schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van het waterschap, postbus 195, 9640 AD Veendam. Wie daar in de schriftelijke reactie om vraagt, krijgt de gelegenheid de zienswijze mondeling toe te lichten. Een exemplaar van het beheersplan is tegen betaling verkrijgbaar. Voor nadere informatie: De heer Lodewijk Schiltkamp, Telefoonnummer (0598) 693 601.