Gemeente Eemsmond


Persberichten

Nieuwjaarsreceptie gemeente Eemsmond

vrijdag 27 december 2002

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Eemsmond vindt plaats op woensdag 8 januari 2003 tussen 19.30 uur en 22.00 uur. Voor deze receptie zijn alle inwoners van de gemeente Eemsmond van harte uitgenodigd. De receptie vindt plaats in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden de nieuwe publieksbalies officieel geopend. Daarnaast vindt de uitreiking van de culturele prijs plaats.

Nieuwe publieksbalies
In het jaar 2003 is het gemeentehuis in Uithuizen verbouwd. De publieksbalie heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen. Daarnaast is de productencatalogus op Internet geopend. Bij deze digitale publieksbalie kan informatie verkregen worden over meer dan 150 producten van de gemeente Eemsmond. Bij een aantal van deze producten is een digitaal formulier beschikbaar, zodat ze direct aangevraagd kunnen worden. Inwoners van de gemeente kunnen nu bijvoorbeeld een rijbewijs aanvragen via het internet. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zullen beide balies officieel geopend worden.

Culturele prijs
Het gemeentebestuur van Eemsmond kent ieder jaar de Culturele Prijs toe aan een persoon of groep, die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van cultuur. De winnaar van de culturele prijs woont in de gemeente Eemsmond en heeft in een het oog springende prestatie geleverd op het culturele vlak, of heeft zich in belangrijke mate op bestuurlijk of organisatorisch terrein verdienstelijk gemaakt voor de cultuur in zijn algemeenheid. De culturele prijs 2002 wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt door wethouder Eisinga.