Ingezonden persbericht


-- PERSBERICHT --

NETWORK ASSOCIATES NEEMT ANTI-SPAMBEDRIJF DEERSOFT, INC. OVER

McAfee Security zal innovatieve contentfilteringtechnologie integreren met antivirusproducten

SANTA CLARA, 6 januari 2003 Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidsoplossingen, maakt vandaag bekend dat het Deersoft, Inc., een leverancier van anti-spamtechnologie, heeft overgenomen. De overname van Deersoft is de eerste in een reeks investeringen van Network Associates in anti-spam- en contentfilteringtechnologieën.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Network Associates de technologieën achter Deersoft's anti-spamproducten voor consumenten en bedrijven overgenomen voor een niet nader bekendgemaakt bedrag. Network Associates zal daarnaast de technische ondersteuning van Deersoft's klanten op zich nemen. Het eerste product, McAfee SpamKiller Enterprise, zal als een desktopoplossing worden geleverd vanaf het tweede kwartaal van 2003.

Daarnaast zal ook McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) worden uitgebreid voor het beheer van SpamKiller Enterprise. Met deze uitbreiding zal ePO in staat zijn spam, antivirussoftware van zowel McAfee als concurrenten, firewalls, en gateway- en emailbeveiliging vanuit één centrale console te beheren. In de tweede helft van 2003 zal de technologie worden geïntegreerd in McAfee WebShield en GroupShield om internet gateways en emailservers beter te beschermen tegen spam.

Email is een elementair zakelijk communicatiekanaal geworden waar organisaties steeds afhankelijker van worden. De Aberdeen Group heeft berekend dat in 2003 maar liefst 50% van alle email op bedrijfsnetwerken spam zal zijn. In 2002 was dat percentage nog 25%. Door zo'n enorm aantal spamberichten worden veel organisaties nu geconfronteerd met de noodzaak hun werknemers beter te beschermen door de binnenkomende e-mail te filteren. Spam verlaagt de productiviteit, maar betekent ook vooral een beveiligingsrisico: veruit de meeste virussen en kwaadaardige codes worden verspreid via e-mail.

"De aanzwellende golf van spam verslindt niet alleen bandbreedte op het netwerk en de mailserver. Het kan ook als postbode dienen voor zogenaamde softwaremicroben die verborgen kanalen gebruiken om gevoelige bedrijfsinformatie naar buitenstaanders te smokkelen," aldus Eric Hemmendinger, research director security en privacy bij de Aberdeen Group. "Met de overname van Deersoft kan Network Associates de McAfee familie van antivirus- en anti-microbenproducten verder uitbreiden. Hierdoor kunnen McAfee-gebruikers de hoeveelheid spam waarmee zij worden geconfronteerd drastisch verminderen."

De Deersoft anti-spamproducten voeren meer dan 750 tests en scans uit om e-mail te analyseren, en beschermen organisaties daarmee tegen ongewenste berichten. Zodra een bericht is geïdentificeerd als spam, bepaalt de technologie de gepaste vervolgactie, zoals het weigeren van ontvangst of het opslaan van het bericht voor verder onderzoek.

"De overname van Deersoft is de eerste in een reeks van investeringen die McAfee zal maken in anti-spam- en contentfilteringtechnologie," aldus Art Martin, president van McAfee. "Met Deersoft hebben we een uitbreiding van de open source 'zwarte lijst', en we zullen applicaties toevoegen waarmee spammers zullen worden ontdekt zelfs nog vóórdat ze op deze zwarte lijst verschijnen. Aangevuld met de mogelijkheid om ook interne e-mail te filteren creëert dat zeer complete controlemogelijheden voor onze klanten."

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidoplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

###

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###