Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.30 uur

Aanrijding letsel

BILTHOVEN Dinsdagavond vond op de Neptunuslaan een aanrijding plaats tussen een auto en een voetganger. Hierbij raakte de voetganger gewond.

Omstreeks 18.40 uur reed een 46-jarige automobiliste uit De Bilt met haar auto achteruit op de Neptunuslaan. Hierbij zag zij een 74-jarige voetganger uit Bilthoven over het hoofd en reed de man aan. Het slachtoffer werd met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Doorrijden na aanrijding letsel

ZEIST De politie is op zoek naar getuige(n) van een aanrijding letsel waarbij de veroorzaker doorreed.

Een 17-jarig meisje uit Zeist reed omstreeks 15.10 uur op haar fiets over de kruising van de Dijnselburgerlaan met de Huis ter Heideweg. Op het moment dat het meisje wilde oversteken werd zij aangereden door een tot nu toe onbekende man in een personenauto die na de aanrijding doorreed.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanrijding. De man reed in een personenauto kleur wit, sedan model. De bestuurder was ongeveer tussen de 20-25 jaar en had donker lang haar tot op zijn schouders. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

ZEIST De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstallen.

Omstreeks 16.40 uur kon de 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Stationslaan worden aangehouden. De man was gesnapt door medewerkers van een winkel aan de Slotlaan. Uit onderzoek op het bureau bleek dat hij diverse goederen bij verschillende winkels had weggenomen. Ook bleek dat hij nog een boete van ruim 75,= had openstaan. De politie heeft de man ingesloten voor verhoor.

Aanhouding van een gezochte man

BUNNIK In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 januari heeft de politie een man aangehouden die gesignaleerd stond.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig over de Schoudermantel rijden met één defecte koplamp. De bestuurder kreeg op de Provincialenweg ter hoogte van de afslag Rhijnauwen een stopteken. De bestuurder een 45-jarige man uit Ede bleek gesignaleerd te staan.

Via de meldkamer werd duidelijk dat hij nog een onherroepelijk vonnis van ruim 4700,= had openstaan. De man werd aangehouden en voor verhoor ingesloten in het bureau.

Man aangehouden
ZEIST De politie heeft dinsdagmiddag een man een aangehouden omdat hij wegreed op het moment dat hij werd aangesproken door een agente en een bekeuring kreeg.

Agenten surveilleerden dinsdagmiddag over de Slotlaan. Omstreeks 16.45 uur troffen zij een auto met bestuurder op een invalide parkeerplaats aan. De man werd gewezen op zijn parkeergedrag en naar zijn papieren gevraagd. De bestuurder een 27-jarige man uit Zeist - had geen papieren bij zich. Op het moment dat de agent een bekeuring wilde uitschrijven gaf de man gas en reed weg.

Enige tijd later kwam de man teruglopen, maakte beledigende opmerkingen naar de agenten en ging vervolgens een winkel in. De agenten besloten op zoek te gaan naar het voertuig van de man. De auto werd aangetroffen in de parkeergarage. Op het moment dat de man met zijn vader en zus de parkeergarage in kwam lopen werd hij aangehouden Hij verzette zich bij zijn aanhouding en werd geboeid afgevoerd naar het bureau. De vader en zus die zich met de aanhouding bemoeide werden op afstand gehouden.Uiteindelijk werd de man na verhoor, met een bekeuring van 85,= naar huis gestuurd.