Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2003
Persberichten districhten Utrecht stad, 09.20 uur

Mogelijk klappen na bijna-botsing

UTRECHT Dinsdagmiddag ontstond onenigheid tussen een 27-jarige automobilist uit Vleuten en een 25-jarige automobilist uit Utrecht, nadat zij om 14.45 uur bijna in botsing met elkaar kwamen op de Verlengde Vleutenseweg.

Nadat een aanrijding net was voorkomen kwamen de mannen zelf tot een botsing. De 25-jarige man uit Utrecht stapte uit zijn auto en heeft, volgens de 27-jarige Vleutenaar, hem met gebalde vuist in het gezicht geslagen. De Vleutenaar heeft aangifte van mishandeling gedaan bij de politie. De 25-jarige Utrechter is aangehouden. Deze ontkent echter de ander geslagen te hebben. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo via 0900-8844.

Straatroof

UTRECHT In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 januari is een 19-jarige vrouw uit Utrecht op de Damstraat beroofd van haar tas.

De vrouw was om 01.00 uur op weg naar huis en werd in de Leidseveer tunnel lastig gevallen door een man op een scooter. Hij bleef haar volgen toen de Utrechtse niet op zijn opmerkingen reageerde. In de Damstraat rukte de scooterrijder de tas van haar schouder en ging er vandoor richting de Daalse tunnel. Het betrof een kleine man van vermoedelijk buitenlandse afkomst (ongeveer 1.65 m groot). Hij droeg een groene jas met een capuchon met bontkraag en reed op een scooter. De politie is op zoek naar de dader. Getuigen kunnen contact opnemen met de afdeling Robuust van de Politie Regio Utrecht via 0900-8844.

Snelheidscontrole

UTRECHT Dinsdagmorgen hield de politie een snelheidscontrole op de hoek van de Joseph Haydnlaan en de Beethovenlaan.

Tussen 08.30 uur en 11.15 uur werd de snelheid van 1.208 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 57 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Verdachte diefstal/heling aangehouden

UTRECHT Dinsdagmorgen heeft de politie in Hoog Catharijne op het Clarenburg een 47-jarige man uit Maarssen aangehouden op verdenking van diefstal cq. heling.

De Maarssenaar stond om 10.45 uur met een fiets met fietstassen in Hoog Catharijne. Bij controle door de politie bleek hij in de fietstassen twee autoradios en nog enkele andere goederen te hebben zitten die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De man is aangehouden als verdachte van diefstal c.q. heling en de politie onderzoekt de zaak.