VVD



Nieuws

7 jan 2003 Hans Hoogervorst: De PvdA rekent zich rijk en maakt de burger arm.

De PvdA geeft in haar aanvullend pakket een valse voorstelling van zaken met de presentatie van een financieringsoverschot in 2007. De netto-ombuigingen in het PvdA-pakket bedragen slechts ¤3,5mld, terwijl alleen al voor het wegwerken van het tekort een bedrag van ongeveer ¤8mld nodig is. Het feitelijke tekort komt bij de PvdA uit op circa 0,7% BBP in 2007.

Dat stelt Hans Hoogervorst vanavond op een verkiezingsavond in Harmelen.

Hoogervorst: "De PvdA rekent zich rijk door uit te gaan van een hogere economische groei, die waarschijnlijk niet zal optreden. Door niet uit te gaan van de voorzichtige groeiraming van het CPB sjoemelt de PvdA met de budgettaire spelregels.

Ook is het opmerkelijk dat de PvdA geen eurocent netto lastenverlichting voor een Centraal Akkoord ter beschikking stelt en dat burgers en bedrijven zelfs een lastenverzwaring van ¤2mld (vooral vergroening) gepresenteerd krijgen. Per inwoner is dit ¤120,- en voor een gezin met 2 kinderen ¤480,- , meer dan f1000,-. Hoe dit een centraal akkoord dichterbij moet brengen is de VVD een raadsel. De ingeboekte ¤2mld uit loonmatiging is dus hoogst kwestieus. Waar 125.000 extra banen vandaan moeten komen is eveneens een raadsel.

De plannen van de PvdA leiden er toe dat het volgende kabinet 4 jaar lang een financieringstekort houdt en dat Nederland zich niet aan het Stabiliteitspact zal kunnen houden. Ook blijft aflossing van de staatsschuld buiten bereik. De PvdA heeft definitief met de stabilieit van Kok gebroken."