Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 8 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: man (25) aangehouden na bedreiging
Een bewoner aan de Lindenlaan deed dinsdagavond aangifte bij de politie van bedreiging door een 25-jarige man. De man was bij de woning gekomen nadat er geklaagd was over het gooien van sneeuwballen tegen de woning. De man liet zich daarbij zo bedreigend uit dat de politie werd geïnformeerd De man werd door de politie aangehouden voor bedreiging en is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: man (51) moet nog zitten
Personeel van een warenhuis aan de Herestraat meldde dinsdagmiddag dat er een 51-jarige man uit Groningen aanwezig was in de zaak die een ontzegging had voor het warenhuis. Agenten hielden de man aan voor huisvredebreuk en brachten hem naar het bureau. Daar bleek hij nog een week gevangenisstraf open te hebben staan. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: verkeerscontroles
In de Nieuwe Ebbingestraat werd dinsdagavond gecontroleerd op het voeren van verlichting door met namen fietsers. In totaal werden 91 bonnen uitgeschreven. In de Brugstraat en directe omgeving werd gecontroleerd op het rijden in verboden richting. Hier werden 10 bekeuringen uitgedeeld. Op de Beneluxweg (70 km limiet) werd dinsdagmiddag gecontroleerd op snelheid met de lasergun. Van de 550 passerende voertuigen reden er drie te snel en de hoogste snelheid was 116 km per uur. Op de Peizerweg (50 km limiet) werd dinsdagochtend gecontroleerd op snelheid. Hier reden drie van de tachtig gecontroleerde voertuigen te snel. Van de 100 gecontroleerde voertuigen op de St. Petersburgweg (50 km limiet) reden er 11 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur.

Groningen: botsing met twee autos
Op de kruising van de Narvikweg met de Gotenburgweg verleende een 31-jarige automobilist uit Appingedam dinsdagmiddag geen voorrang aan een 48-jarige automobiliste uit Haren. Door de klap van de botsing schoot het portier van de wagen van de man uit Appingedam open en werd hij uit de auto geslingerd. Met een hoofdwond werd de man naar het ziekenhuis gebracht. Een berger sleepte de wagens af.

Groningen: fietsdief aangehouden
Een getuige zag dinsdagavond een 39-jarige man uit Groningen rommelen bij geparkeerde fietsen aan de Stationsweg. Op een geven moment nam de man een fiets mee en liep richting centrum. De getuige waarschuwde de politie die de fietsdief in de Folkingestraat aanhield. Er stonden nog meer zaken tegen de man open en hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Hoogezand: ruzie om geld en telefoon
Een 17-jarige inwoner van Hoogezand is dinsdagmiddag mishandeld en bestolen van zijn portemonnee en zijn GSM telefoon, aan de Sluiskade in Hoogezand. Het slachtoffer was op bezoek bij een vriend en werd diens woning uitgelokt door een kennis. Eenmaal buiten werd hij agressief door de kennis, die in gezelschap was van een andere man, benaders en werd hem zijn portemonnee afgepakt. Op het moment dat de telefoon van het slachtoffer overging en hij die wilde opnemen werd hem het toestel ook afgepakt. Er ontstond een handgemeen waarbij de man letsel aan een arm en zijn gezicht opliep. De daders verdwenen met de portemonnee en de telefoon. Het slachtoffer waarschuwde de politie. In het begin van de avond kon één van de daders, een eveneens 17-jarige Hoogezandster worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Naar de tweede verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Ter Apel: mannen aangehouden
Tijdens de ontruiming van een horecapand aan de Stationsstraat in Ter Apel heeft de politie dinsdagmorgen een 36-jarige en 26-jarige man, beiden uit Ter Apel, aangehouden. De politie assisteerde een deurwaarder bij de ontruiming van het pand. Bij die ontruiming uitte de voormalige huurder van het pand, de 36-jarige verdachte, diverse bedreigingen naar de eigenaar van het pand en later ook naar politiemensen. Hij is daarop aangehouden voor bedreiging en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere verdachte is aangehouden wegens ambtsbelemmering. Hij trachtte de werkzaamheden van de deurwaarder en politie te belemmeren en te verhinderen. Ook deze verdachte is naar het bureau gebracht. Hij is na verhoor heengezonden.

Bellingwolde: man aangehouden
In zijn woning in Bellingwolde heeft de politie dinsdag een 35-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag op en mishandeling van zijn 31-jarige vrouw. De schermutseling vond maandag plaats in de woning van de vrouw, ook in Bellingwolde. Een gesprek tussen beiden over huwelijksproblemen liep uit de hand. Er volgde een handgemeen waarbij de man zijn vrouw sloeg en haar een aantal keren haar keel dichtkneep. De vrouw deed dinsdag aangifte waarna haar man in overleg met de officier van justitie werd aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Tolbert: asielzoeker aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht in het asielzoekerscentrum aan de Blinkweg in Tolbert een 23-jarige man uit Siërra Leone aangehouden. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, kreeg om nog onduidelijk reden ruzie met een medewerker van de beveiliging. Er ontstond een vechtpartij waarbij de beveiliger meerdere keren door de verdachte tegen het hoofd werd geslagen. De man liep daarbij letsel aan zijn mond op. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Noordbroek: kleine hennepkwekerij
Bij een onderzoek vond de politie dinsdagmorgen in een woning aan de Tuinbouwstraat in Noordbroek een kleine hennepkwekerij. In een kamer op de bovenverdieping werden 72 hennepplanten en een kleine kweekinstallatie aangetroffen. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de 57-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Inlichtingen; Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)