Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-01-2003
1e persbericht van woensdag 8 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Joyrider gepakt
Op de Bennekelstraat is dinsdag om 20.35 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs in een auto. De auto was van zijn moeder. Hij had de auto zonder toestemming van haar meegenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven / Geldrop: Fietsendieven aangehouden
Op de Floralaan Oost zijn dinsdag om 21.20 uur twee mannen van 33 en 31 jaar oud aangehouden. Zij hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De twee verdachten reden in een bestelauto. Deze was gesignaleerd bij de fietsenstalling van een hotel in Geldrop. Politiemensen zagen de auto over de Floralaan Oost rijden en lieten de bestuurder stoppen. In de bestelauto lag een mountainbike. De verdachten bekenden de fiets in Geldrop gestolen te hebben. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanrijding onder invloed
Een 23-jarige Helmondse automobilist is dinsdag om 21.40 uur op de Mierloseweg aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen twee geparkeerde autos gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Verdachten autodiefstal aangehouden
Dinsdagmiddag zijn twee Helmondse jongens van 16 en 15 jaar oud aangehouden. Zij zouden op 3 januari op de Deltaweg een Opel Kadett gestolen hebben. Zij konden na onderzoek aangehouden worden. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Helmond: Verkeerscontroles
Dinsdag tussen 11.00 en 15.30 uur zijn op de Cortenbachstraat, De Hoefkens, de Mierloseweg en de Dorpsstraat verkeerscontroles gehouden. Er zijn ongeveer 500 voertuigen gecontroleerd. 42 bestuurders kregen een verbaal omdat ze de gordel niet droegen, 2 bestuurders zaten tijdens het rijden te bellen en 2 hadden geen rijbewijs.

Geldrop: Inbraak in winkel
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een bedrijf in het winkelcentrum Coevering. De deur is opengebroken. Uit het bedrijf zijn een kleurentelevisie, een stereo-installatie en een monitor gestolen.

Nuenen: Inbraak in woning
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan Vaarle. De voordeur is opengebroken en uit de woning zijn sieraden, een tv en geld, ongeveer 350,=, gestolen.

Valkenswaard: Vrouw verdacht van stalking
Dinsdag is op het politiebureau in Valkenswaard een 37-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw zou vorig jaar haar 42-jarige Valkenswaardse ex-vriend lastiggevallen hebben. Zij belde hem regelmatig en bedreigde hem. Zij is voor onderzoek de cel ingegaan.