Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Verlichtingscontrole

BREUKELEN / MAARSSEN Op dinsdag 7 januari heeft de politie op meerdere plaatsen verlichtingcontroles gehouden.

Tussen 07.30 uur en 08.00 uur werd op de Oprit Breukelerbrug West in Breukelen gecontroleerd. Tien fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Bij een eveneens in de vroege ochtenduren op de Duivenkamp in Maarssen gehouden controle werden dertien fietsers bekeurd omdat hun voor- en / of achterverlichting niet werkte.

Bij een controle tussen 18.30 uur en 19.30 uur op de kruising Kerkweg / Straatweg / Stationsweg in Maarssen werden twaalf fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet aan de vereisten voldeed.

Gevallen

MAARSSEN Op dinsdag 7 januari kwam een man door de gladheid ongelukkig ten val.

Rond 10.20 uur liep een 51-jarige man uit Utrecht over de Julianaweg in de richting van zijn geparkeerde auto. Door de gladheid kwam hij ten val en brak daarbij zijn enkel. De man werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Snelheidscontrole

BREUKELEN / KOCKENGEN De politie heeft op dinsdag 7 januari met de lasergun op snelheid gecontroleerd.

Tussen 09.00 uur en 09.30 uur werd op het Oud Aa in Breukelen gecontroleerd. Zes bestuurders reden harder dan de toegestane 30 km/u, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 56 km/u. Op de Portengen in Kockengen werd van 09.30 uur tot 10.00 uur gecontroleerd. Hier werden geen overtredingen geconstateerd.

Aanrijding met vrachtwagen

MAARSSEN Op dinsdag 7 januari raakte een passagier van een auto gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 14.25 uur reed een 60-jarige automobilist uit Papendrecht over de Safariweg. Bij hem in de auto zat een 65-jarige vrouw uit Papendrecht. Zij kwamen uit de richting van de Verbindingsweg en reden in de richting van het Bisonspoor. Op het kruispunt met het Bisonspoor sloeg de automobilist linksaf, maar liet daarbij een vrachtwagen die hem tegemoet kwam niet voorgaan. De vrachtwagen werd bestuurd door een chauffeur (leeftijd onbekend) uit Zwijndrecht. Een aanrijding was het gevolg.

De 65-jarige Papendrechtse kon niet uit de auto komen en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij had het benauwd en klaagde over pijn in haar benen. De vrouw werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Verkeerscontroles
MAARSSEN / ABCOUDE / LOENEN AAN DE VECHT / OUDEWATER De politie heeft op dinsdag 7 januari meerdere verkeerscontroles gehouden.

Een anderhalf uur durende controle vond aan de eind van de ochtend op de Dr. Plesmanlaan in Maarssen plaats. Zesentwintig bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel en twee bestuurders omdat de verlichting van hun auto niet in orde was.

Bij controles in de middag werden op de Nieuwe Amsterdamseweg in Abcoude en op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht respectievelijk vier en zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Tussen 14.00 uur en 14.45 uur werd door een politieman een verkeerscontrole op de Biezenpoortstraat in Oudewater gehouden. Hier werden drie bestuurders bekeurd omdat zij hun gordel niet droegen.