Gemeente Heerlen

Tentoonstelling Nieuwe Woonprojecten in Heerlen

Vanaf 6 januari 2003 staat in het Gemeentelijk Informatiecentrum een tentoonstelling over nieuwe woonprojecten in Heerlen. De tentoonstelling geeft informatie over de grotere projecten die in Heerlen in aanbouw zijn of binnen afzienbare tijd gebouwd worden. Het betreft onder meer de projecten Randweg/ Sofiaweg, Terveurdtweg/ Wilhelminastraat, Bekkerveste en Voltalaan/ Amstenraderweg.

In de tentoonstelling is aandacht voor uiteenlopende woonprojecten in diverse prijsklassen, zowel in de huur- als koopsector. Er worden zaken belicht als de ligging van de projecten, de infrastructuur van de directe omgeving en de verschillende typen woningen. Ook komen enkele projecten, waarin verkaveling plaatsvindt, in de tentoonstelling aan de orde. Verder is er een overzicht van andere, veelal kleinere bouwplannen te vinden. Op deze wijze wordt een zo volledig mogelijk beeld gegeven van de nieuwbouw in Heerlen.

Om u een beeld te geven van het aanbod volgt hier een greep uit de projecten die in de tentoonstelling voorkomen. Op de hoek van de Randweg/ Sofiaweg komen 6 vrijstaande koopwoningen te staan. Er is gekozen voor een eigentijdse architectuur. De uitstraling van deze woningen past volledig in deze tijd. Een ander interessant project is Terveurdtweg/ Wilhelminastraat. Hier worden 7 koopwoningen gerealiseerd. Het project bestaat uit vier woningtypes. De woningen bevinden zich in de wijk De Dem. Verder wordt er in de Voltalaan aan de rand van het centrum in Hoensbroek 36 eengezinswoningen gebouwd. De woningen bevinden zich in de buurt van het centrum, dichtbij voorzieningen als winkels, supermarkten en het postkantoor.

Iedereen is van harte welkom; mensen die interesse hebben in nieuwbouwwoningen, maar ook mensen die gewoon meer willen weten over vernieuwingen binnen hun wijk of zij die in het algemeen geĂŻnteresseerd zijn in architectuur en stedenbouw. De tentoonstelling is t/m 30 april 2003 te bezichtigen in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Raadhuisplein 20 (gebouw Openbare Bibliotheek). Het informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur geopend.

Gemeente Heerlen, 7 januari 2003
Afdeling Communicatie
tel:(045) 560 50 50

persvoorlichting@heerlen.nl