Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 003
Datum: 8 januari 2003

Provincie maakt deelname Friese automatiseerders
aan grootste ICT-vakbeurs Benelux mogelijk

Gedeputeerde Staten hebben gisteren, 7 januari 2003, besloten Provinciale Staten voor te stellen de ICT-vereniging Friesland een subsidie van ¤ 42.500 toe te kennen uit het Sociaal Economisch Beleidsfonds. Het provinciaal bestuur stelt daarmee 12 jonge Friese automatiseringsbedrijven, leden van de ICT-vereniging Friesland, in staat zich eenduidig als Fries Platform te presenteren aan een groot aantal bedrijven en overheidsinstellingen buiten Fryslân. Dat gebeurt tijdens de vakbeurs ICT & Networking Event in Amsterdam op 16, 17 en 18 april 2003. Aan deze grootste ICT-vakbeurs voor de Benelux nemen ook de instellingen voor hoger onderwijs uit Fryslân deel.

De provincie subsidieert de helft van de totale kosten (¤ 85000) van de presentatie van de ICT-vereniging Friesland. Het geld komt uit het provinciaal Fonds Sociaal Economisch Beleid. De 12 deelnemende ICT-bedrijven betalen via hun vereniging zelf ¤ 27.000. De NOM geeft ¤ 10.000.

De provincie stimuleert met het Fonds Sociaal Economisch Beleid jaarlijks diverse initiatieven uit het bedrijfsleven wanneer ze gericht zijn op samenwerking van bedrijven, aanboren van nieuwe afzetmarkten, innovatie, versterking en promotie van Friese bedrijven.

De ICT-vereniging Friesland (met medewerking van de provincie Fryslân opgericht in 2000) bestaat voornamelijk uit jonge MKB-bedrijven in Fryslân en telt 50 bedrijfsleden. Doel van deze vereniging van kleine(re) automatiseringsbedrijven is samenwerking, kennisoverdracht en, in dit geval, een gezamenlijke presentatie. Kleinere ICT-bedrijven kunnen de kosten van deelname aan een groot evenement als de vakbeurs ICT & Networking doorgaans niet zelf opbrengen. Door zich gezamenlijk te presenteren en door de bijdrage van de provincie kunnen een aantal bedrijven nu wel profiteren van de grote opzet van dit evenement.

Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 292 5735 Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl