Gemeente Aa en Hunze


Publicaties januari 2003
Ingekomen aanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van vrijdag 20 december 2002 tot en met dinsdag 31 december 2002 de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend

BOUWAANVRAGEN

*

Molenakkers 23, Annen, P. Kobus, veranderen woning
*

Locatie A Annerveenschekanaal, NPB b.v. Zenderen, oprichten 8 woningen
*

Carspellaan 6, Rolde, H. v.d. Kloo en A. Hatzmann, vergroten woning
*

Kruizemunt 25, Gieten, W. Bouius, plaatsen garage
*

Asserstraat Rolde, B. Timmer Borger, oprichten 10 appartementen
*

De Weegbree 21, Gieten, C.O.G. Drenthe, Assen, vergroten basisschool
*

Veldweg 23, Annen, J. en B. Klinkhamer, vergroten woning
*

Dorpsstraat 24. Gasselte, Fam. W. Luth, oprichten van een woonhuis
*

Julianalaan 6, Gasselte, J. Bruining, verbouw woning/praktijkruimte
*

hoek Vlintenweg/Rondkamp Gieten, Hulshof Transport, plaatsen loods
*

Lottinglaan 3, Rolde, R. Veldman, plaatsen kap op woning en garage
*

Annerstreek 64, Annen, M.v.d.Dungen/V. Fennis, oprichten woning
*

Lutkenend 19a, Gasselte, Manege Gasselte, gevelwijziging en interne verbouwing

*

Noordloo 54, Annen, G. v.d. Ploeg, vergroten woonhuis
*

De Bonnen 4, Gieten, Van der Wiel Drachten, oprichten woning
*

Gasselterboerveenschemond, Gasselternijveenschemond, J.H. en B. Kruit, veranderen leghennenstal met loods

*

Eexterweg hoek Naweg, Gieten, Flevo Bouwbemiddeling BV Geesteren, plaatsen 10 appartementen "de Stelmakerij"

*

Zuidzijde 72, Gasselternijveenschemond, B. Niewoonder, oprichten woning
Stokleggingslaan 6, Gieten, J.R. Vedder, vergroten woonhuis
*
De Bonnen Gieten F. van Wilgen, Gieten, oprichten woning Schoolstraat 6, Schoonloo, H. Popken, plaatsen serre Eexterkoele 19, Eext, Mevr. A. Dekker, vergroten zomerwoning Deze aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Deze publicatie betekent niet dat het inzien van de plannen en het inbrengen van bedenkingen/bezwaren mogelijk is. De plannen waarbij dit wel mogelijk is zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt onder de kop `Bijzondere procedures' of `Verleende vergunningen'.
Sinds 1 januari 2003 zijn de regels voor bouwen en verbouwen aan uw woning veranderd. Denk daarbij aan dakkapellen, dakramen, (schotel)antennes, aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen, kozijn- en gevelwijzigingen, schuttingen en tuinmuren en zonnepanelen en -collectoren. Gunstig is dat u in bepaalde situaties voor dit soort



VERKEER
Tijdelijke verkeersmaatregelen GIETEN I.V.M. OPEN DAGEN GEMEENTEHUIS Op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari 2003 zal zowel het gemeentehuis van Aa en Hunze als het politiebureau te Gieten worden opengesteld voor de bevolking van de gemeente Aa en Hunze en andere belangstellenden. Vanwege de groter dan normaal te verwachten publieke toestroom wordt voor beide dagen een aantal verkeersmaatregelen in de omgeving van beide gebouwen getroffen.
Instellen éénrichtingsverkeer
Woerdakkers vanaf Spiekersteeg (richting in) tot aan Westerend; Scheperijweg vanaf Asserstraat (richting in) tot aan Zuid-es. Instellen parkeerverbod
Eexterweg (éénzijdig) even huisnummerzijde van Middendorp tot aan Spiekersteeg;
Spiekersteeg beide zijden;
Woerdakkers (éénzijdig) oneven huisnummerzijde van Spiekersteeg tot aan Westerend;
Scheperijweg (éénzijdig) zuidzijde (sportparkzijde) van Asserstraat tot aan Zuid-es;
Asserstraat beide zijden, vanaf aansluiting Westerstraat tot aan Westerend.
Afsluiting Spiekersteeg
Alleen op vrijdag 17 januari 2003 zal de gehele Spiekersteeg van 16.00 tot 18.00 uur (en indien nodig langer) worden afgesloten voor al het verkeer. Hulpverlenende diensten worden hiervan uitgezonderd. MILIEU
Nieuwe indeling inzameling Grof HUISHOUDELIJK AFVAL Doordat er zich steeds problemen voordeden met de hoeveelheid goederen tegelijk op de stoep (mini-container, takken en stobben, grof huishoudelijk afval) is er in 2003 voor gekozen om de inzameling van grof huishoudelijk afval vooraf aangemeld bij de Inzameltelefoon op een andere dag te doen.
Voor de aanmelding verandert er niets: vóór dinsdag 12.00 uur opgeven via de Inzameltelefoon (0592) 331632.
Hieronder volgen de ophaaldata voor 2003:
Week 06 Vrijdag 07 februari
Week 10 Vrijdag 07 maart
Week 14 Vrijdag 04 april
Week 18 Vrijdag 02 mei
Week 24 Vrijdag 13 juni
Week 28 Vrijdag 11 juli
Week 32 Vrijdag 08 augustus
Week 36 Vrijdag 05 september
Week 40 Vrijdag 03 oktober
Week 46 Vrijdag 14 november
Week 50 Vrijdag 12 december
OPSLAG VASTE MEST
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze gedogen de opslag van pluimveemest van:
de heer Hm. Hoving, Veenakkers 44, 9511 RC Gieterveen, op een perceel landbouwgrond aan de Turfweg te Gieterveen.
Alle stukken liggen vanaf donderdag 9 januari tot en met woensdag 19 februari 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.
Belanghebbenden kunnen tot en met 19 februari 2003 een gemotiveerd bezwaarschrift tegen dit gedoogbesluit indienen bij burgemeester en wethouders van Aa en Hunze.
Voor meer informatie en voor het buiten de werkuren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie Milieu, tel. (0592) 267839. BEKENDMAKING
GEMEENTEHUIS GESLOTEN
In verband met de voorbereidingen op de open dagen, is het gemeentehuis Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 in Gieten vrijdag 17 januari 2003 de gehele dag gesloten voor het publiek.

Goedkeuring bestemmingsplan "Kampeerbedrijf Tolhek te Anderen" Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken ingevolge het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan "Kampeerbedrijf Tolhek te Anderen" door Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe is goedgekeurd bij besluit van 22 oktober 2002, kenmerk 6.3/2002005395. Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling die de uitgevoerde uitbreiding van de camping formaliseert en de bouw van een tweede toiletgebouw mogelijk maakt.

Het besluit van GS ligt met het bestemmingsplan van 9 januari t/m 19 februari 2003 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten (Spiekersteeg 1). Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van GS inzake de goedkeuring van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is alleen mogelijk voor degene die tijdig bedenkingen heeft ingebracht tegen het vastgestelde plan en voor degene die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. De beroepschriften dienen te worden gericht aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Goedkeuring bestemmingsplan Gieten/School aan de Oelenboom Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken ingevolge artikel 28, lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat Gedeputeerde Staten van Drenthe bij besluit d.d. 29 oktober 2002, kenmerk RW/A40/2002008564, het bestemmingsplan Gieten/School aan de Oelenboom hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan Gieten/School aan de Oelenboom omvat een planologisch-juridische regeling ten behoeve van de realisatie van een openbare basisschool aan de Spoorstraat, op het zuidelijk deel van sportpark "De Goorns", te Gieten. De school is feitelijk reeds gerealiseerd en ingepast middels een artikel 19 Wro-procedure. Het onderhavige bestemmingsplan voorziet dan ook in het planologisch regelen van een reeds gerealiseerde situatie en toekomstige ontwikkelingen binnen het desbetreffende plangebied.

Bovengenoemd bestemmingsplan en het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten liggen met ingang van donderdag 9 januari 2003 gedurende een periode van zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeskamer voor het publiek in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 te Gieten. Om de stukken te kunnen inzien dient u zich te melden bij de centrale receptie.

Aangezien met betrekking tot genoemd bestemmingsplan geen zienswijzen bij de gemeenteraad zijn ingediend, het plan ongewijzigd is vastgesteld, geen bedenkingen bij Gedeputeerde Staten zijn ingediend en het plan integraal is goedgekeurd, kan gedurende bovengenoemde termijn daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019 2500 EA Den Haag, uitsluitend door degene die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tijdig bij de gemeenteraad kenbaar te maken en daarnaast tevens kan aantonen redelijkerwijs niet in staat geweest tijdig bij Gedeputeerde Staten bedenkingen in te dienen.

In het geval er gedurende vorengenoemde periode met betrekking tot het plan geen verzoek tot een voorlopige voorziening treffen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt gevraagd, zal het plan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt (21 februari 2003) onherroepelijk zijn. Ingevolge artikel 31 Wro zal, nadat de goedkeuring onherroepelijk is geworden, het bestemmingsplan voor een ieder ter inzage liggen in het gemeentehuis.