Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 8 januari 2003
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523


Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding onder invloed van alcohol
03-003071
Diepenheim, Rondweg
Woensdag 8 januari omstreeks 00.50 uur
Een 62-jarige automobilist uit Nijverdal reed op de N346 komende uit de richting Markelo. Ter hoogte van de afslag Diepenheim/Goor kwam hij op de linkerweghelft terecht. Een 41-jarige automobiliste uit Markelo reed op de N346 komende uit de richting Hengevelde. Zij wilde linksaf slaan richting Diepenheim/Goor en ging derhalve op het daarvoor bestemde voorsorteervak rijden. De 62-jarige automobilist kon door de middengeleider niet meer naar rechts uitwijken, waardoor er een aanrijding ontstond. De 62-jarige man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 1,17 promille. De man kreeg hiervoor een rijverbod van 5 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Diefstal uit bedrijf
03-002347
Hengelo, Brink
Op maandag 6 of dinsdag 7 januari
Door een medewerker van een winkel aan de Brink werd aangifte gedaan van diefstal van diverse apparatuur ter waarde van ruim ¤ 13.000,-. Hieronder zaten onder meer laptops, spelcomputers en organizers. Onbekend is nog hoe de dader (s) het pand is (zijn) binnengekomen.


Valse (IRIS-)VVV-cheques in omloop
03-002748
Hengelo
Maandag 6 en dinsdag 7 januari
Bij de politie zijn twee meldingen van winkeliers binnengekomen in verband met het door een nog onbekende vrouw aanbieden van valse (Iris-)VVV-cheques van ¤ 50,-. Bij één van de winkels lukte het de vrouw een aantal cheques in te wisselen. In de andere winkel vertrouwde het personeel het niet en vroeg men de vrouw naar haar naam en adres. Deze bleken achteraf vals te zijn. Bij navraag bij het bedrijf waar de cheques landelijk uitgegeven worden, bleek dat deze valse cheques ook reeds elders in het land zijn aangeboden. De valse cheques zijn voorzien van een reçu met gelijke nummers en ook is het Iris-logo voelbaar. Het watermerk ontbreekt echter zowel zichtbaar als voelbaar. Verder zijn de valse cheques in tegenstelling tot de echte, van heel dun papier.De politie adviseert de winkeliers alert te zijn.


Aanrijding met letsel
03-002989
Hengelo, kruising Zaagstraat/Hamerstraat
Dinsdag 7 januari omstreeks 19.45 uur
Een 39-jarige automobiliste uit Hengelo reed op de Hamerstraat en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 28-jarige automobilist uit Hengelo. Hierdoor ontstond een aanrijding. Zowel de 39-jarige vrouw als een 28-jarige vrouw uit Hengelo, die bij de 28-jarige man in de auto zat, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Verkeerscontrole rijden door rood licht
03-002861
Hengelo, Oldenzaalsestraat/Eektestraat
Dinsdag 7 januari tussen 14.55 en 15.45 uur
Tijdens de controle zijn 23 processen-verbaal opgemaakt wegens het rijden door rood licht.


Controle geslotenverklaring
03-002945
Hengelo, Slachthuisweg/Weideweg
Dinsdag 7 januari tussen 17.00 en 17.35 uur
Gecontroleerd werd op de geslotenverklaring Slachthuisweg met de Weideweg. In totaal werden tussen bovengenoemde tijden 48 processen-verbaal opgemaakt wegens het negeren van de geslotenverklaring.



Noordwest-Twente:

Doorrijden na aanrijding. Bestuurder onder invloed
03-003040
Jan Tooropstraat te Almelo
Dinsdag 22.55 uur
Een bestuurder van een personenauto veroorzaakte een aanrijding op de Jan Tooropstraat en reed na de aanrijding door, zonder zijn identiteit bekend te maken. Op basis van getuigenverklaring kon even later in zijn woning een 31 jarige Almeloer aangehouden worden. Hij verkeerde sterk onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 2,9 promille. Het rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt p.v. opgemaakt. De verdachte veroorzaakte een aanrijding met een 50 jarige Almeloer, bestuurder van een personenauto. Tegen de verdachte wordt p.v. opgemaakt.


Gestolen auto aangetroffen in Zoetermeer
02-092641
Vriezendijk te Den Ham
Auto gestolen op 27 november 2002
Vanaf het terrein van een garagehouder in Den Ham werd op 27 november een blauwe BMW gestolen met een waarde van ongeveer 27.000 Euro. Deze auto werd gisteren onbeheerd aangetroffen in Zoetermeer. De auto gaat weer terug naar de eigenaar. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor.



Diefstal uit auto's (10) in Vriezenveen
03-002774
o.a. De Koolmees (3x), de Watersnip (2x), de Wulp, de Tapuit, Thorbeckestraat, de Ruyterstraat, de raspieper en de Boerhaavelaan
In de nacht van 6 op 7 januari
Van een aantal auto's werden de sloten geforceerd en werd de radio-cdspeler (10x), weggenomen. Ook werd een navigatiesysteem weggenomen. In drie gevallen werd geen braakschade geconstateerd. De schade varieerde tussen de 250 en 600 Euro. Eventuele getuigen, die in de bewuste nacht verdachte personen of voertuigen hebben gezien, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie.