Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 8 januari 2003

* VUURWAPEN IN AUTO AANGETROFFEN; TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Oost controleerde dinsdagavond omstreeks zeven uur op de Maasboulevard een auto met daarin twee Duitse mannen, 24 en 23 jaar oud. Bij controle van de auto werd een vuurwapen met munitie aangetroffen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het vuurwapen is in beslaggenomen.


* BEROVING IN WONING
Dinsdagmiddag omstreeks vijf uur werd een 48-jarige man in zijn woning aan de Veemarktstraat, onder bedreiging van een mes, door twee mannen beroofd. Nadat de mannen hadden aangebeld en de bewoner de deur had geopend, drong het tweetal de woning binnen. Het slachtoffer werd vervolgens geslagen en onder bedreiging van een mes werden een stereo-installatie, kleurentelevisie, mobiele telefoon en huissleutels weggenomen. Hierna verdwenen de mannen met de buit in onbekende richting.


* AANRIJDING
SPIJKENISSE -Bij een aanrijding tussen een bestelbus en een personenauto, dinsdagmiddag omstreeks half vijf op de wisselstrook van de Hartelbrug, is een 64-jarige vrouw uit Spijkenisse, inzittende van de personenauto, gewond geraakt. Zij moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en werd daarna met nek- en rugletsel door de GGD overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De 65-jarige bestuurder van de personenauto, ook afkomstig uit Spijkenisse had zijn auto tot stilstand gebracht in verband met een file op de brug. De 21-jarige bestuurder van de bestelbus, afkomstig uit Spijkenisse, bemerkte dit te laat en klapte tegen de achterzijde van de personenauto. Deze schoot als gevolg hiervan naar voren en botste tegen een lichtmast op de middengeleiding. De Hartelbrug is enige tijd voor het verkeer in beide richtingen afgesloten geweest.


* ILLEGALE HANDEL IN BENZINE - 375 LITER IN BERGING

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners omtrent mogelijke illegale handel in benzine in de Kerkhoflaan, stelde de politie van het district Oost dinsdagavond omstreeks half negen een onderzoek in. De politiemensen betrapten een 17-jarige en een 24-jarige Rotterdammer op heterdaad bij de verkoop van benzine vanuit/in jerrycans. In de auto van beide verdachten stonden nog enkele jerrycans met benzine. De twee Rotterdammers konden geen duidelijkheid geven over de herkomst van de brandstof. Zij werden aangehouden. In samenwerking met de Douane werd hierna een onderzoek ingesteld in de woning van één van de verdachten. In een berging bleken vijftien 25liter jerrycans vol met benzine opgeslagen te staan. De benzine werd in beslag genomen en opgeslagen bij de brandweer. Wat later meldde zich een 22-jarige broer van de 17-jarige verdachte. Hij verklaarde eigenaar te zijn van de benzine. Uit verklaringen kwam naar voren dat de benzine met gebruikmaking van een valse/gestolen brandstofpas bij diverse tankstations was weggehaald om te worden doorverkocht. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.


* TWEE VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half drie werd in de Rubensstraat een 19-jarige jongeman uit Den Bosch beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de politie van het district Oost wat later op de Gerdesiaweg twee verdachten aanhouden. De twee, Rotterdammers van 16- en 19-jaar oud werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Avonduitgave dinsdag 7 januari 2003

* MAN AANGEHOUDEN NA DOORRIJDEN AANRIJDING

zie ook persbericht 03-01-2003/2

De recherche van het district Feijenoord-Ridderster heeft afgelopen maandag 6 januari een 37-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht op Nieuwjaarsdag in de vroege ochtend tussen twee uur en half drie op de Lange Hilleweg met zijn auto een 15-jarige jongen uit Zwolle te hebben aangereden. De man reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De jongen raakte zwaar gewond en werd met ernstig hersenletsel opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. Zijn toestand is nog steeds kritiek.

De politie kwam de bestuurder op het spoor aan de hand van op de plaats van de aanrijding aangetroffen glas van de koplamp. Dit was het enige spoor dat de recherche had. Buurtonderzoek en een getuigenoproep hadden niets opgeleverd. Aan de hand van dit glas kon na intensief onderzoek merk en type van de auto worden vastgesteld. Vervolgens volgde een onderzoek bij een garagebedrijf, waar de auto werd aangetroffen. De auto stond daar ter reparatie van de schade die ten gevolge van de aanrijding was ontstaan. De auto werd in beslag genomen. Hierna kon worden vastgesteld wie de auto tijdens de aanrijding had bestuurd.

De aangehouden 37-jarige bestuurder verklaarde dat het slachtoffer tijdens het afsteken van vuurwerk plotseling de weg was opgelopen, waardoor hij een aanrijding niet had kunnen voorkomen. In paniek was hij zonder te stoppen na de aanrijding doorgereden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* BRAND IN LEGE OLIEFABRIEK
Dinsdagmiddag omstreeks half zes ontstond vermoedelijk door een gaslekkage brand in het kantoorgedeelte van een leegstaande oliefabriek aan de Delftweg. De brandweer gaf voor deze uitslaande brand het alarm grote brand. Een naast de fabriek gelegen woning werd uit voorzorg ontruimd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De Delftweg werd tijdens de brand in beide richtingen voor het verkeer afgesloten. Om 18.26 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het gaslek werd gedicht.