VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Record aantal kaarten verkocht voor musical 3 Musketiers

De magische grens van 100.000 kaarten is bereikt in de voorverkoop voor Joop van den Ende's nieuwste, oorspronkelijk Nederlandse musical 3 Musketiers. Nog nooit eerder zijn er drie maanden voor de première al 100.000 kaarten verkocht. Zelfs grote successen als The Phantom of the Opera en Miss Saigon haalden deze aantallen niet. Het Nederlandse musicalpubliek voelt zich kennelijk erg aangesproken door deze musical over vriendschap, liefde, avontuur en idealen.

Single Alles uit
Vanaf deze week ligt de cd-single Alles in de winkels: een liefdesduet van Tooske Breugem en Bastiaan Ragas die in de musical de held d'Artagnan vertolkt, Tooske Breugem speelt zijn geliefde Constance. Tekst en muziek voor 'Alles' is geschreven door Rob Bolland. De videoclip voor 'Alles' werd gemaakt door regisseur Johan Nijenhuis (Costa, Volle Maan), deze videoclip is ook op de cd-single toegevoegd. Op de cd-single staan nog twee andere nummers uit de musical: 'Ik ben een vrouw', gezongen door Pia Douwes en Tooske Breugem en 'Nu' gezongen door Bastiaan Ragas. De tekst en muziek van deze nummers werd geschreven door Ferdi Bolland.

3 Musketiers gaat in wereldpremière op 30-03-03 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De musical zal daar zeven maanden exclusief te zien zijn, voor de gehele Luxor periode zijn in totaal slechts 330.000 kaarten beschikbaar. De repetities voor de musical zijn inmiddels in volle gang, onder leiding van regisseur Paul Eenens wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van deze nieuwe oorspronkelijk Nederlandse musical. Op 30 december gingen de decorbouwers en belichters aan de slag in het nieuwe Luxor Theater om daar in twee maanden tijd het theater klaar de maken voor de eerste try-out van 3 Musketiers op 5 maart.