Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers

COA

COA maakt geen gebruik van AVO Wulverhorst

Dit is een gezamenlijk persbericht van het centraal orgaan opvang

asielzoekers en de gemeente hilversum

Rijswijk, 8 januari 2003

COA maakt geen gebruik van aanvullende opvanglocatie wulverhorst

Het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Hilversum laten weten geen gebruik te maken van de geplande aanvullende opvanglocatie (AVO) Wulverhorst aan de Rossinilaan in Hilversum. Op deze locatie zouden maximaal 78 asielzoekers voor een periode van 3 jaar onderdak krijgen.

Door de lage instroom van asielzoekers in Nederland en de hoge uitstroom uit de verschillende opvangcentra is de behoefte aan tijdelijke opvangcapaciteit sterk gedaald. Om die reden wil het COA nu af van kortdurende overeenkomsten, die doorgaans niet langer dan 5 jaar zijn. Aanvankelijk kon het COA om financiële redenen het contract niet ontbinden. Uiteindelijk bleek dit toch mogelijk.

Momenteel is het COA bezig de organisatie aan de verminderde instroom van asielzoekers aan te passen. De huidige organisatie van het COA bestaat uit 3 regio's en 36 clusters. Het voornemen is de clusters in de loop van dit jaar terug te brengen naar circa 15. De capaciteit zal in de komende 2 jaar van voornamelijk 70.000 tijdelijke naar 40.000 structurele capaciteit worden teruggebracht.

---
Noot voor de redactie (