Politie Amsterdam-Amstelland

Kind aangereden
8-1-2003. Bij een aanrijding gistermiddag op de Prinses Christinalaan raakte een 8-jarige jongen gewond toen hij al spelend plotseling de straat op rende. Hierdoor liep hij een open beenbreuk op. Man (nog niet) jarig
8-1-2003. De politie hield vannacht op de Watergangseweg een 48-jarige automobilist aan die onder invloed verkeerde. Hij trok de aandacht doordat hij bijna tegen een aantal geparkeerde voertuigen aanreed. Hierop moest hij een blaastest ondergaan. Bij gegevenscontrole bleek de man jarig te zijn. Nadat de agenten hem hadden gefeliciteerd, werd hij toch aangehouden en aan een ademtest onderworpen. Hij blies 420 ug/l (1 promille) en kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Gewond door openslaand portier
8-1-2003. Gistermiddag rond twaalf uur heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij een 77-jarige fietster en een 30-jarige automobilist betrokken waren. De vrouw fietste op de Lodewijk van Deysselstraat toen een geparkeerd staande automobilist wilde uitstappen. Hij zag de vrouw daarbij over het hoofd. Ze kon het portier van de auto niet ontwijken en kwam ten val. De vrouw is met hoofdletsel naar een ziekenhuis overgebracht.
Bedreiging om vervoersbewijs
8-1-2003. Gisteravond rond elf uur heeft een bedreiging plaatsgevonden in een bus op het Stationsplein. Een 27-jarige man kwam de bus binnen en liep door zonder zijn vervoersbewijs te laten zien. Toen de chauffeur de man hierop aansprak, ontstond een woordenwisseling waarbij de chauffeur meerdere malen mondeling werd bedreigd. Omstanders in de bus wisten de ruzie te sussen en waarschuwden de politie. De man werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor werd hij heengezonden.
Dreigende winkeldief
8-1-2003. Gistermiddag heeft de politie een 38-jarige man aangehouden bij een supermarkt aan het Krugerplein voor winkeldiefstal gevolgd door geweld. De man kwam rond halftwee de winkel binnen en nam een artikel weg. Toen de verdachte door de beveiligingsmedewerker werd aangesproken, kon hij geen bon overleggen. Plotseling trok hij een mes en bedreigde de beveiligingsman. Hierna rende de dader het pand uit. Na een korte achtervolging kon hij door het personeel van de supermarkt aangehouden worden. Hierna werd hij overgedragen aan de politie.
Zwaargewonde bij steekpartij
7-1-2003. Gisteravond even na elf uur raakte een 33-jarige Amsterdammer zwaargewond bij een steekpartij in een horecagelegenheid aan de 2e Jacob van Campenstraat. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Een 48-jarige man werd later in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht het feit te hebben gepleegd en is ingesloten. Problemen in de relationele sfeer hebben waarschijnlijk geleid tot de vechtpartij.


---


Nieuwjaarstoespraak J. Kuiper
Allereerst wens ik u allen een heel voorspoedig 2003 toe.

Laat ik beginnen met goed nieuws, de criminaliteit in de regio Amsterdam-Amstelland is in 2002 opnieuw gedaald en ook ditmaal met een aanzienlijk percentage. Hoewel wij u de specifieke cijfers apart zullen aanreiken, kan ik u zeggen dat de daling rond de 7% bedraagt. Het aantal arrestanten ligt weer hoger dan in 2001, bijna 51.000 (U weet nog wel, een Arena vol). Maar dat aantal had beduidend hoger kunnen liggen als er niet zo'n groot cellenprobleem was geweest. Ik heb eerder gezegd dat het gebrek aan celcapaciteit en het plaatsen van in bewaring gestelden en vreemdelingen in politiecellen ons opsporingsvermogen, onze productiviteit en onze effectiviteit aantasten. Naar aanleiding van het signaal dat burgemeester Cohen over dat probleem aan het kabinet heeft afgegeven, zal de minister van Justitie binnenkort met de driehoek komen praten over oplossingen. Lees meer
Bekijk de cijfers...
Doden bij overval hotel
7-1-2003. Maandag heeft Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de geweldadige overval maandag 30 december op een hotel aan de Leidsekade waarbij twee slachtoffers vielen.
Lees hier meer.
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Winteroffensief woninginbraken
3-12-2002. De regiopolitie Amsterdam-Amstelland start binnenkort met een winteroffensief tegen woninginbraken. Van december tot en met maart zullen in de gehele regio diverse acties plaatsvinden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken. Lees meer.


---

Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---

Preventief fouilleren
27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.


---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.