Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.15 u) Woensdag, 8 januari 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; dvd-speler onder jas
Personeel van een winkelbedrijf in het Corio Center in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagnamiddag een 31-jarige man uit Kerkrade bij diefstal van een dvd-speler. Die had de verdachte onder zijn jas verstopt om het apparaat zodoende niet te hoeven afrekenen. De gewaarschuwde politie heeft de Kerkradenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De dvd-speler werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte heeft bekend de dvd-speler te hebben willen stelen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; bolletjes
Bij controle afgelopen dinsdagavond van een 37-jarige man uit Heerlen, bleek die dertien bolletjes met vermoedelijk heroine bij zich had. De verdachte rende op de Bongerd aanvankelijk weg teneinde zich aan een controle te onttrekken en bleef, ondanks herhaalde sommaties daartoe niet staan (niet voldoen aan gegeven politiebevel/vordering). Op de Saroleastraat kon hij worden achterhaald en aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade; brand cv-ketel
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.50 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Lupinestraat in Kerkrade. Bleek brand te zijn ontstaan in de kelder van een woning waarbij de in de kelder staande cv-ketel had vlam gevat. De cv-ketel-brand ging gepaard met enige rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand geblust. In de kelder bevonden zich een twintigtal vogels / boekvinken die nagenoeg allemaal door de rookontwikkeling zijn gedood. Naast de dode boekvinken en de door de brand geheel vernielde cv-ketel, is er ook nog sprake van flinke rook en roetschade.

Simpelveld; baldadigheid
Afgelopen dinsdagavond zag de politie een groepje jongeren op de Markt in Simpelveld rondhangen die er allerlei baldadig vertoonden zoals rommel maken (achterlaten blikje, flesje, rondspugen, passanten naroepen etc.). De politie heeft twee terzake actieve jongeren, twee jongemannen (15 / 18) uit Simpelveld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Die kregen allebei een proces-verbaal aangezegd terzake baldadigheid/vandalisme en de ouders werden daarvan in kennis gesteld.