Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple introduceert Keynote

Nieuw programma waarmee iedereen professionele presentaties kan maken

Bunnik, 8 januari 2003 - Apple introduceerde gisteren tijdens de Keynote, een innovatief presentatieprogramma waarmee iedereen oogverblindende, professionele presentaties kan maken. Keynote is zeer gebruiksvriendelijk en bevat professioneel ogende thema's, schitterende lettertypen, geavanceerde functies voor het vergroten en verkleinen van afbeeldingen en overgangen van filmkwaliteit. Bovendien kunnen in een handomdraai geanimeerde grafieken en tabellen worden gemaakt. Keynote is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99 euro (exclusief BTW). Met Keynote kunnen PowerPoint-, QuickTime- en PDF-bestanden worden geïmporteerd en geëxporteerd, waardoor het maken en uitwisselen van presentaties eenvoudiger is dan ooit.

"Met Keynote lijkt het alsof je een professionele grafische afdeling tot je beschikking hebt om je dia's te maken", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Dit is het programma bij uitstek voor het maken van overtuigende presentaties."

Keynote wordt geleverd met twaalf door Apple ontworpen thema's met bijpassende achtergronden, lettertypen, kleuren, opsommingstekens, tabellen en grafieken. Gebruikers kunnen het thema van hun presentatie onbeperkt wijzigen, een bestaand thema aanpassen of zelf thema's maken om hun presentatie een uniek uiterlijk te geven.

Keynote maakt gebruik van de unieke Mac OS X-technologie Quartz en van OpenGL om presentaties te maken met schitterende, professioneel ogende grafische elementen, zoals tekst met anti-aliasing, transparante weergave, dynamische slagschaduwen en overgangen van filmkwaliteit. Gebruikers kunnen afbeeldingen, digitale foto's, QuickTime-films en geluidsbestanden eenvoudig naar hun dia's slepen. De hulplijnen en linialen van Keynote zorgen ervoor dat tekst en grafische elementen precies daar worden geplaatst waar de gebruiker ze hebben wil.

Met Keynote kunnen in een handomdraai indrukwekkende grafieken en tabellen worden gemaakt. Gebruikers hebben de keuze uit acht flexibele grafiektypen en kunnen gegevens in grafieken en tabellen stapsgewijs weergeven. Daarnaast kunnen ze unieke animaties, schaduwen en labels aan grafieken en tabellen toevoegen. Grafiek- en tabelgegevens kunnen worden geïmporteerd vanuit programma's als Excel en AppleWorks of rechtstreeks worden ingevoerd via de editor voor grafiekgegevens van Keynote.

Daarnaast maakt Keynote het beheer van grote diavoorstellingen zeer eenvoudig. De innovatieve Navigator zorgt ervoor dat gebruikers op elk gewenst moment snel een overzicht van de volledige diaserie kunnen krijgen. Miniaturen van dia's kunnen worden gegroepeerd in afzonderlijke gedeelten die kunnen worden gesloten en geopend zodat het overzicht behouden blijft. Voor tekstpresentaties bevat Keynote een overzichtsweergave en een notitiefunctie.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Keynote is per direct verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore) en bij erkende Apple resellers, voor een adviesprijs van 99 euro exclusief BTW (inclusief 117,81 euro). Voor gebruik van Keynote is het volgende vereist: Mac OS X versie 10.2 (Mac OS X versie 10.2.3 aanbevolen), een PowerPC G3-processor, 256 MB RAM en 8 MB videogeheugen.

© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Keynote, QuickTime, Quartz, AppleWorks en Apple Store zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: hijsterborg.p@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl
Aanmelden voor Apple eNews: http://www.apple.com/nl/enews