Gemeente Heerlen

College hoopt op blijvende betrokkenheid WTC

Het college van burgemeester en wethouders heeft er kennis van genomen dat een aantal personen van het stichtingsbestuur van het WTC zich terug hebben getrokken. Omdat het college veel waarde hecht aan de betrokkenheid van de achterliggende organisaties bij het WTC-concept, vraagt zij aan hen nieuwe vertegenwoordigers af te vaardigen voor het bestuur.

Het stichtingsbestuur van het WTC bestaat uit vertegenwoordigers van Corio League, Kamer van Koophandel, LOZO, Liof en de gemeente en wordt voorgezeten door de heer H. Haenen. Voor de Kerst maakte het college bekend dat opnieuw gekozen werd voor Stadspark Oranje Nassau als vestigingsplaats van het WTC. De licentie werd eerder aan de gemeente Heerlen gegeven vanwege de voorgestane kwaliteitsimpulsen van Stadspark Oranje Nassau. Met name de aanwezigheid van openbaar vervoer en de nabijheid van het centrum waren daarbij belangrijke zaken. Het college bevestigde in december deze locatie om dezelfde redenen. Maar ook omdat het WTC bestemmingsplantechnisch beter past in Stadspark Oranje Nassau. Omdat een deel van het stichtingsbestuur een voorkeur had voor Avantis, gaf een aantal van hen deze week te kennen dat zij uit het bestuur willen opstappen.

Het college heeft hier kennis van genomen. Volgens de statuten moeten nu de achterliggende organisaties gevraagd worden nieuwe mensen af te vaardigen naar het stichtingsbestuur. Hier zal de gemeente voor zorgen. Het college vindt het namelijk belangrijk dat Corio League, Kamer van Koophandel, LOZO, en Liof betrokken blijven bij het WTC.

In de tussentijd zal het college, voorlopig de voortrekkersrol op zich nemen. Nu de locatiekeuze definitief gemaakt is, zal verder worden gewerkt aan de inhoudelijke voorbereiding van het WTC-concept.

Gemeente Heerlen, 7 januari 2003
Afdeling Communicatie
tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl