TEMPO-TEAM

Tempo-Team: een nieuwe manier van uitzenden

@Office de nieuwe manier van uitzenden
Tempo-Team actief in dun bevolkte gebieden

Amsterdam, 8 januari 2003

Tempo-Team rolt in 2003 de zogenaamde @Officevestigingen uit(spreek uit 'ad office'). @Office is de naam van een nieuwe werkwijze waarbij het uitzendbureau werft, selecteert en acquisitie pleegt via andere kanalen dan het traditionele vestigingennetwerk. Het uitzendbureau zet @Office in op plaatsen waar zij niet met een vestiging present is. Na een pilotperiode in de Groningse regio Roden/Leek is sinds vandaag een 'vestiging' actief in het Limburgse Heuvelland. De regio's Dronten/Kampen, Veluwe en Oost-Salland volgen vanaf 1 februari. In 2003 wil Tempo-Team in minimaal vijf gebieden actief zijn met een @Officevestiging.

Een intercedent krijgt een mobiele telefoon en een laptop en gaat de markt 'bewerken. Hij komt met de kandidaten in contact via bijvoorbeeld de internetsite van Tempo-Team of de site van het CWI 'werk.nl'. Na een telefonisch oriƫntatiegesprek spreken kandidaat en intercedent af op een willekeurige locatie. Dat kan het CWI zijn, maar ook in een lunchroom of buurthuis. Voor de kandidaten zoekt de intercedent gericht een functie door verschillende bedrijven in het gebied te benaderen.

Meer dan internet
Internet speelt een belangrijke rol in deze werkwijze, maar is zeker niet het enige middel dat ingezet wordt. Naast traditionele wervingskanalen als advertenties in kranten, posters en flyers, kan de @Officevestiging bijvoorbeeld ook een belteam inzetten. Bij het vinden van een kandidaat voor een functie staat telkens de vraag centraal wat de doelgroep voor deze functie is en hoe met die groep in contact.

Tempo-Team is het eerste uitzendbureau dat op deze manier aan de slag gaat. 'De werkwijze dwingt ons om buiten de bestaande kaders van werving te denken', zegt Peter Hulsbos directeur van Tempo-Team. 'Wij werken al jaren succesvol vanuit onze vestigingen. @Office levert nieuwe manieren op om de match tussen kandidaat en bedrijf te maken.'


Noot voor de redactie,