Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-01-2003
Persberichten district Maastricht (Hp 12.45 uur) Woensdag 8 januari 2003

Maastricht, inbrekertjes aangehouden.

Twee jeugdige inwoners van Maastricht zijn dinsdag 7 januari 2003 door de politie aangehouden kort nadat zij inbraken in een kelderbox en daarbij betrapt werden door een flatbewoner.
De flatbewoner hoorde dinsdagavond omstreeks 18.30 uur een deur dichtslaan van een kelderbox gelegen onder het flatgebouw aan de Florijnruwe en zag daarna twee jeugdigen wegrennen die er op een bromfiets vandoor gingen. Tijdens hun vlucht liet het tweetal een boormachine vallen. De getuige waarschuwde de politie die het tweetal op de Ponjaardruwe controleerde. Nadat vast kwam te staan dat er in zes kelderboxen ingebroken was en er een voetafdruk aangetroffen was op een van de deuren van een opengebroken kelderbox en deze voetafdruk overeenkwam met het profiel van een van de schoenen van het jeugdige tweetal, werd het tweetal door de politie aangehouden en ingesloten aan het politiebureau.
Bij een onderzoek aan de kleding bleek een van de aangehouden verdachte drie jassen over elkaar te dragen. Bij onderzoek bleken twee jassen uit een van de kelderboxen ontvreemd te zijn. Het tweetal, 15 en 17 jaar, is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Maastricht, autokraker aangehouden.
Een 45 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 8 januari 2003 door de politie aangehouden nadat hij betrapt werd bij een auto-inbraak door een getuige.
Deze getuige zag omstreeks 01.45 uur op het Koningsplein te Maastricht een onbekende man een autokraak plegen en daarna richting station weglopen. De gewaarschuwde politie trof de autokraker op de Koepelstraat te Maastricht aan, waar hij werd gecontroleerd. Bij een onderzoek in zijn kleding werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. Nadat de getuige de autokraker herkende werd de autokraker aangehouden en daarna naar het politiebureau overgebracht waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. De eigenaar van de opengebroken auto heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. Hij miste niets uit zijn auto. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, autodieven aangehouden.
Twee inwoners van Maastricht zijn dinsdagmiddag 7 januari 2003 door de politie op het Koningin Emmaplein te Maastricht aangehouden verdacht van het plegen van een autodiefstal.
Omstreeks 13.00 uur trof een getuige op het Koningin Emmaplein te Maastricht een personenauto aan waarvan de getuige wist dat deze gestolen was. In de auto zaten twee onbekende mannen. Ongemerkt belde de getuige de politie die meteen ter plaatse kwam. Beide mannen werden nog door de politie in de auto aangetroffen. Zij werden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De auto bleek op 30 december 2002 in Maastricht gestolen te zijn. Het tweetal had, zo vertelden zij, de auto van een onbekende man gekregen om deze te gebruiken. Om de auto te starten was een schroevendraaier nodig. Tegen het tweetal zal wegens heling proces-verbaal worden opgemaakt. Zij zullen in het kader van snelrecht worden vervolgd.