Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-01-2003
Persberichten Regio dinsdag 7 januari 2003 Let op: dit zijn de berichten van dinsdag 7 januari 2003

Onze excuses voor plaatsing oude berichten

Abusievelijk zijn gisteren dinsdag 7 januari 2003 regioberichten geplaatst van een jaar gelden.

Hoogezand: vrouw gewond
Bij een verkeersongeval in de Kerkstraat in Hoogezand is maandagmiddag een 67-jarige vrouw uit Hoogezand gewond geraakt. De vrouw werd op een voetgangersoversteekplaats bij de rotonde in de Kerkstraat aangereden door een auto, bestuurd door een 28-jarige man uit Hoogezand. De automobilist trachtte de botsing met de vrouw te voorkomen maar gleed door een deels glad wegdek door. De vrouw werd door de auto geschept en kwam op het wegdek terecht. Ze is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: man mishandeld
Een bezoeker van een videotheek aan Skagerrak is maandagavond mishandeld door een groep van vijf of zes jongeren. De man bevond zich in de videozaak toen er iets tegen een raam werd gegooid. De man ging buiten poolshoogte nemen en werd vrijwel onmiddellijk aangevallen door de groep. Hij werd een aantal keren geslagen en liep licht letsel aan het gezicht op. Het slachtoffer waarschuwde de politie. Tijdens het politieonderzoek meende de man één van de daders te herkennen. Deze verdachte, een 14-jarige jongen uit Delfzijl, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij nader onderzoek bleek de knaap niets met de zaak te maken te hebben waarop hij is vrijgelaten. Nader onderzoek volgt.

Delfzijl: man aangehouden
In de woning van één van zijn kinderen heeft de politie maandagavond een 55-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. Om onduidelijke reden werd de man tijdens de avondmaaltijd in zijn eigen woning kwaad. Daarbij gooide hij met serviesgoed en ging hij zijn vrouw en een dochter te lijf. De vrouw verliet daarop met haar kinderen de woning. Ze zocht een heenkomen bij één van haar andere kinderen. Ook vader meldde zich later bij de woning van weer een ander kind en werd daar door de politie aangehouden wegens mishandeling. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

t Zandt: man valt van hooiwagen
Tijdens het laden van een hooiwagen aan de Korendijk in t Zandt is maandagmorgen een 46-jarige man uit Mensingeweer gewond geraakt. De man stapelde hooipakken op een wagen en toen hij met de achtste laag bezig was gleden een aantal hooipakken waarop hij stond van de wagen af. Het slachtoffer viel naar beneden en kwam op de trekstang van de hooiwagen terecht. Hij is met onder andere armletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)