Gemeente Heythuysen

Nieuws

Wie krijgt de Cultuurprijs 2002?

Wie krijgt de Cultuurprijs 2002? De gemeente Heythuysen heeft in 1995 de Cultuurprijs ingesteld. Ook in 2003 wil de gemeente de cultuurprijs 2002 uitreiken. Deze prijs, een oorkonde en een geldbedrag van 500 kan worden toegekend aan een persoon, groep van personen, een instelling, vereniging of organisatie die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkeling van culturele activiteiten in onze gemeente. Een Adviescommissie Cultuurprijs beoordeelt de binnengekomen voordrachten en brengt advies uit aan het College van B&W. De Cultuurprijs wordt uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Over de exacte datum van deze prijsuitreiking informeren wij u nog.

Over welke culturele activiteiten hebben we het eigenlijk? Het scala van deze culturele activiteiten is heel breed en varieert van onder andere proza, poëzie, toneelstukken, schilder- en edelsmeedkunst, fotografie, binnenhuisarchitectuur, volkscultuur (zoals volksfeesten), tv en radio, geschiedschrijving tot danskunst. Iedereen die zich op een van deze gebieden op bijzondere wijze verdienstelijk maakt, komt in principe voor deze cultuurprijs in aanmerking.
De cultuurprijs 2001 werd in 2002 uitgereikt aan kinderkoor De Nachtegaaltjes. Zij kregen de prijs omdat zij zichzelf én de gemeente Heythuysen op een goede manier tijdens de vele optredens in de eigen gemeente en de directe regio promoten.

Hoe kunt u meedoen?
Weet of kent u iemand, een groep personen of een vereniging of instelling waarvan u denkt dat deze in aanmerking komt/komen voor deze prijs, dan kunt u uw voordracht inzenden door een brief te sturen aan het College van B&W van de gemeente Heythuysen onder vermelding van "Cultuurprijs". De sluitingsdatum voor het inzenden is 1 februari 2003.

Mocht u meer willen weten over deze Cultuurprijs dan kunt u contact opnemen met de heer P. Schroën, afdeling Welzijn, telnr. 0475-499355.