Dienstenbond CNV

Organisatie-aanpassing DeliXL
08-01-2003

Donderdag 2 januari zijn de vakorganisaties geïnformeerd door de directie van DeliXL over de situatie waarin het bedrijf thans zit. De tegenvallende omzet en de stagnerende markt in Nederland leiden tot een ingreep in de organisatie.

Inzicht is gegeven in de vele ontwikkelingen in het jaar 2002. Het teruglopen van de Nederlandse economie, de invoering van de euro en de wijze waarop met name de horeca daarmee is omgegaan, heeft geleid tot een negatief effect voor de omzet van DeliXL.

De directie van DeliXL heeft dit in de loop van 2002 ingezien en is in het najaar gaan nadenken op welke wijze dit probleem aangepakt zou kunnen worden. Er wordt dan met name gekeken naar het verder beheersen van de interne kosten.

Hiertoe is een beleid ontwikkeld dat enerzijds uitgaat van efficiënter inzetten van de mogelijkheden die het bedrijf al heeft, investeren waar dat verantwoord is, bijvoorbeeld in België en samenvoegen van de centrale afdelingen van de ex-bedrijven GVA en Gastronoom waar dat nog niet is gebeurd. Ook het verbeteren van de interne communicatie en creëren van kortere lijnen zijn middelen die ingezet zullen worden.

Gevolg is dat in de loop van 2003 de centrale activiteiten die nu nog in Ede en Almere worden gedaan, zullen worden samengevoegd in Ede. Dit heeft tot gevolg dat er werkgelegenheid zal komen te vervallen. Deels in Almere en in mindere mate in Ede, als gevolg van het samenvoegen van een aantal afdelingen. Als vakorganisatie betreuren wij dat zeer en wij zullen gedwongen ontslagen niet toestaan.

CNV Dienstenbond heeft net als u oog voor de ontwikkelingen. Wij zien met zn allen dat een bedrijf als DeliXL snel met de gevolgen van een neergaande economie wordt geconfronteerd. De sociale gevolgen dienen echter tot een minimum beperkt te worden en op verantwoorde wijze uitgevoerd te worden.

Om die reden gaan wij met de directie in gesprek om te komen tot een sociaal plan. Ons doel is om de gevolgen van deze reorganisatie zo klein mogelijk te laten zijn. Goede afspraken over reistijd, ouderenbeleid, herplaatsingsbeleid intern DeliXL, binnen Ahold danwel daarbuiten en dergelijke zijn absoluut noodzakelijk. Nogmaals, CNV Dienstenbond streeft naar vervangend werk voor iedereen. Daartoe zal DeliXL zich maximaal dienen in te spannen.
Op 10 januari vindt een eerste gesprek plaats over dit sociaal plan. Wij houden u op de hoogte.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Richard Leloux.