Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Microsoft IT Academy Program in Breda

Samenwerking Florijn College en Microsoft Nederland

Breda, 8 januari 2003 - Het Florijn College is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Microsoft Nederland en heeft de status van Microsoft IT Academy verkregen. Dit betekent dat studenten van de ICT-opleidingen zich de nieuwste Microsoft technologieën eigen kunnen maken en daarvoor ook de certificaten kunnen behalen. De opleidingen zijn gebaseerd op de meest recente Microsoft ontwikkeltools en servertechnologie. De door het bedrijfsleven hoog gewaardeerde certificaten zijn een belangrijke aanvulling op het lesprogramma van de ICT-opleidingen die het Florijn College aanbiedt.

Er blijkt nog steeds een tekort te bestaan aan mensen die niet alleen de kennis hebben van de laatste mogelijkheden van de Informatie en Communicatie Technologie, maar ze ook kunnen toepassen. Het Florijn College komt hierin tegemoet door de verticale leerroute die het aanbiedt. Daarbij kunnen leerlingen al op het VMBO kiezen voor ICT. Vervolgens zijn er uitstekende doorstroommogelijkheden naar het MBO en later naar het HBO.

Ook Microsoft Nederland speelt in op het tekort aan vakbekwame ICT-mensen. Daarvoor heeft ze een IT Academy-programma ontwikkeld. Hiermee ondersteunt zij de lesprogramma's van ICT-opleidingen op MBO-, HBO- en universitair niveau. Om kennis over Microsoft technologie optimaal over te dragen, heeft Microsoft opleidingsmateriaal ontwikkeld dat aan alle moderne kwaliteitseisen voldoet, het zgn. Official Curriculum.

Het Florijn College ziet in het programma een goede mogelijkheid om de studenten zo up to date mogelijk opleidingsmateriaal aan te bieden. Dat geldt uiteraard ook voor de docenten, die voortdurend worden getraind via dit programma. "Wij zijn een beroepsopleiding en je moet dan les- en praktijkmateriaal gebruiken, dat zo dicht mogelijk de werksituatie benadert. Aangezien tegenwoordig zo'n 80 % van de bedrijven en particulieren MS-software gebruikt, zijn we blij met deze mogelijkheid die Microsoft ons biedt," aldus Jan Broeken, Hoofd ICT van ROC West-Brabant, waar het Florijn College onderdeel van is.

Certificatieprogramma's
Via het opleidingsprogramma van Microsoft kunnen studenten certificaten halen. Hiermee kan worden aangetoond dat ze beschikken over de kennis en expertise om moderne technologie te implementeren en te ondersteunen. Per programma kan een certificaat worden behaald. Deze certificatieprogramma's tellen inmiddels zwaar mee in de selectieprocedure die bedrijven hanteren bij nieuw aan te stellen ICT-medewerkers.

////

Noot voor de redactie,