ZORGVERZEKERAAR VGZ

VGZ enthousiast over uitbreiding St. Maartenskliniek Nijmegen

Zorgverzekeraar VGZ is enthousiast over de gisteren bekend geworden uitbreiding van de Nijmeegse St. Maartenskliniek. Het ziekenhuis wil verspreid door het land vier nevenvestigingen opzetten om te kunnen voldoen aan de vraag naar orthopedische ingrepen. VGZ ziet de geplande uitbreiding als een welkome aanvulling op het zorgaanbod.

Ook VGZ-verzekerden komen vaak op een wachtlijst terecht. Het gaat voor dit type behandeling op dit moment om ruim 4400 personen. Vandaar dat de verzekeraar het initiatief zeer toejuicht. VGZ heeft vandaag laten weten graag rond de tafel te gaan met St. Maartenskliniek om afspraken te maken voor behandeling van haar eigen verzekerden én die van samenwerkingspartner IZA. Samen hebben VGZ en IZA ruim 2,6 miljoen verzekerden. Bestuursvoorzitter Boudewijn Dessing is stellig: 'Onze verzekerden betalen geen premie om op een wachtlijst te komen, maar wél om zorg te krijgen als dat nodig is. Met de uitbreiding die de St. Maartenskliniek wil opzetten kan een zeer substantiële bijdrage worden geleverd aan de terugdringing van de wachtlijsten voor heup- en knie-operaties.'

VGZ en St. Maartenskliniek kunnen bogen op een goede relatie. Enkele weken geleden kwam dit tot uiting toen VGZ en St. Maartenskliniek als eersten in Nederland een contract ondertekenden waarin vaste prijzen (DBC's) voor een 14-tal orthopedische ingrepen werden overeengekomen.


---