Korps: Friesland, plaats: Fryslân 8-01-2003
Politieberichten van 8/1 (07.00 - 13.00 uur)

Tytsjerk: aanrijding met lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 12.55 uur vond op de Rijksstraatweg nabij de kruising met de Westerdijk/Swarteweiein een aanrijding plaats waarbij drie personenauto`s waren betrokken. Een 31-jarige inwoner van Bussum wilde op de kruising met zijn auto links afslaan en veranderde daarbij van rijstrook, zonder op het overige verkeer te letten. Hij werd daarop aangereden door een personenauto, die achter/naast hem reed en werd bestuurd door een 20-jarige inwoonster van Surhuizum. De auto van de inwoonster van Surhuizum schampte vervolgens de auto van een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, die achter haar reed. De vrouw liep licht hoofdletsel op en werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. Na behandeling kon de vrouw naar huis.

Leeuwarden: aanrijding
Woensdag omstreeks 09.05 verleende een 38-jarige inwoner van Leeuwarden met zijn auto op de kruising Gardeniersweg Oostergoweg geen voorrang aan een bus van het openbaar vervoer, die werd bestuurd door een 30-jarige inwoner van Ureterp. Door de aanrijding werd de personenauto van een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, die naast de veroorzaker reed, licht beschadigd. De bestuurder van de personenauto klaagde over pijn in zijn schouder, doch wilde geen medische hulp inroepen. Van de buspassagiers werd niemand gewond.

Drachten: aanrijding lichtgewonde
Woensdag omstreeks 09.10 uur verleende een fietsster, 17-jarige inwoonster van Drachten, op het Ureterpvallaat geen voorrang aan een personenauto, die werd bestuurd door een 55-jarige inwoonster van Drachten. De fietsster reed tegen de personenauto aan en kwam ten val. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Dokkum: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 11.05 uur verleende de bestuurder van een personenauto, een 32-jarige inwoner van Dokkum, rijdende over de Bocksmeulen op de kruising van deze weg met de Lauwerseewei geen voorrang aan een personenauto, die over de Lauwerseewei deze kruising naderde. Deze auto werd bestuurd door een 56-jarige inwoonster van Nes (gemeente Dongeradeel). Beide automobilisten liepen lichte verwondingen op en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272