Ingezonden persbericht


Adobe brengt de Photoshop productlijn binnen het bereik van de consument met de nieuwe Photoshop Album software

Nieuwe Windows-gebaseerde software van Adobe biedt de snelste en gemakkelijkste manier voor het zoeken, retoucheren, uitwisselen en opslaan van duizenden digitale foto's

Amsterdam 8 jan. 2003 (NASDAQ: ADBE) Adobe Systems Incorporated kondigt Adobe® Photoshop® Album aan, nieuwe software voor Windows®-gebaseerde computers, waarmee het befaamde merk Photoshop zich voor het eerst op de consumentenmarkt begeeft. Nu de verkoop van digitale camera's explosief toeneemt, heeft de consument - bevrijd van de kosten en beperkingen van film - digitaal fotograferen tot een integraal deel van iedere gelegenheid en gebeurtenis binnen het gezin gemaakt.

Photoshop Album laat de concurrentie ver achter zich met een eenvoudig en geavanceerd markeersysteem voor het organiseren en zoeken van afbeeldingen en maakt het gemakkelijk toepassen van de ongeëvenaarde beeldverbeteringstechnieken van de Photoshop software mogelijk door middel van geavanceerde maar eenvoudig met één muisklik uitvoerbare bewerkingsfuncties. Bovendien is Photoshop Album het enige consumentenproduct voor digitale fotografie dat de voordelen biedt van het algemeen gebruikte Adobe Portable Document Format (PDF), wat een intuïtieve mogelijkheid biedt voor het uitwisselen van digitale foto's met familie en vrienden.

Photoshop zorgde voor een revolutionaire doorbraak in de negentiger jaren in de bewerking van foto's en was een katalysator voor de opkomst van de digitale camera als populaire nieuwe productcategorie voor professionele fotografen en consumenten, aldus Bryan Lamkin, senior vice president van Digital Imaging and Video Products voor Adobe Systems. Met Photoshop Album brengen we de uitstekende kwaliteit van de naam Photoshop nu ook binnen handbereik van een nieuwe generatie digitale camerabezitters, en maken we het deze gemakkelijk de miljoenen digitale foto's, die nu nog ongebruikt en ongesorteerd in computers zitten, te bewerken, te zoeken en met anderen uit te wisselen.

Foto's sorteren op de Album manier

Met Adobe Photoshop Album kunnen duizenden digitale foto's op één gemakkelijke plaats - de foto well - worden bekeken en verzameld en automatisch op datum worden gesorteerd. Vervolgens is het gemakkelijk om een bepaalde foto te vinden: in een tijdlijnview worden foto's weergegeven die binnen een bepaalde tijdsperiode werden gemaakt, terwijl in een gedetailleerde kalenderview de exacte dag en maand wordt weergegeven waarop het moment werd vastgelegd. De gebruiker heeft het vinden en bewerken met behulp van specifieke fotocollecties volledig in de hand door middel van het krachtige markeersysteem van de Photoshop Album software. Visuele markeringen kunnen worden aangemaakt voor het snel vinden van foto's van favoriete personen, plaatsen, gebeurtenissen of een bepaald onderwerk, ongeacht hoe groot de collectie is.

Bewerken met Photoshop precisie

Foto's zien er niet altijd precies zo uit als ze waren bedoeld, en dus biedt Photoshop Album met één muisklik uitvoerbare bewerkingstools voor het oplossen van veel voorkomende problemen, zoals rode ogen, kleur, contrast en helderheid. Voor meer geavanceerde bewerkingen biedt Photoshop Album eenvoudige integratie met Adobe Photoshop Elements 2.0, de bekroonde Adobe beeldbewerkingssoftware voor fotohobbyisten en amateur-fotografen. Bovendien is Photoshop Album uitgerust met een eenvoudig te gebruiken functie voor het maken van een back-up van foto's op CD of DVD, om te garanderen dat herinneringen worden bewaard voor het nageslacht.

Adobe PDF voor betrouwbaar uitwisselen van foto's met anderen

Photoshop Album software helpt de gebruikers de gebeurtenissen in hun leven in foto's te vertellen en met anderen te delen met behulp van interessante diashows, die kunnen worden voorzien van onderschriften, videoclips en achtergrondmuziek. Deze sjabloongebaseerde diashows worden als pakket opgeslagen in Adobe PDF, zodat Photoshop Album gebruikers hun foto's kunnen versturen naar iedereen die de gratis Adobe Acrobat® Reader® software gebruikt. Aangezien er al meer dan 500 miljoen kopieën van deze software over verschillende platforms is verspreid, elimineert Photoshop Album onzekerheid over het format dat het best kan worden gebruikt voor het opslaan en uitwisselen van foto's - en of de ontvanger ze wel zal kunnen bekijken.

Adobe Photoshop Album biedt afdrukservices en andere professionele fotoservices door middel van directe links naar online serviceproviders, en een gemakkelijk te volgen wizard helpt de gebruiker via slechts enkele muiskliks kaarten, kalenders, albums, fotopagina's voor gebruik op het web en zelfs 3D web galleries aan te maken. Online services kunnen afhankelijk van geografische regio's variëren.

Adobe heeft in Photoshop Album geoptimaliseerd voor gebruik met Intel® processors, waardoor de gebruikers betere prestaties kunnen verwachten wanneer de software op computers met een Intel-processor wordt gebruikt.

"Photoshop Album biedt de vrijheid en flexibiliteit om op ieder moment en overal met behulp van foto's contact te leggen met familie en vrienden," aldus William A. Swope, vice president van de Enterprise Platforms Group en general manager van de Software and Solutions Group van Intel. "De combinatie van krachtige, op Intel-processors gebaseerde PC's en betaalbare digitale camera's van topkwaliteit heeft de thuisfotografie gerevolutioneerd. Innovatieve software zoals Photoshop Album geeft de consumenten alles in handen om het beste uit hun PC's en camera's te halen."

Prijzen en verkrijgbaarheid

Adobe Photoshop Album zal naar verwachting vanaf februari 2003 verkrijgbaar zijn in het Engels of het Frans voor een aanbevolen verkoopprijs van ¬49. Photoshop Album is zowel verkrijgbaar via Adobe.nl, Adobe.be als via de grotere verkooppunten.

###

© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Acrobat, Photoshop en Reader zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Intel is een gedeponeerd handelsmerk van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.