Gemeente Emmen


---

Persbericht: Kwaliteitsimpuls fietsbeleid Emmen, 8 januari 2003

Fietsbeleid Emmen krijgt kwaliteitsimpuls

Emmen wil zich blijven ontwikkelen als een fietsvriendelijke stad. Deed de gemeente eerst al mee aan de Fietsbalans (een project van de Fietsersbond), nu gaat de gemeente deelnemen aan het Europese verkeersproject Bypad+. Door deze deelname wil Emmen nieuwe ideeën opdoen om de kwaliteit van het fietsbeleid verder te versterken.

De naam van het project Bypad+ staat voor BicYcle Policy AuDit, een Europees project in het kader van het SAVE-programma van het Direcotraat Generaal Transport en Energy. Bypad+ is onderdeel van het project Duurzaam Veilig.
Bypad+ geeft de deelnemende steden de mogelijkheid hun locale fietsbeleid te evalueren, bij te sturen en bepaalde beleidskeuzes op fietsgebied te motiveren en verder te ontwikkelen. Er doen in totaal 30 Europese steden mee aan het project. Emmen is de enige Nederlandse deelnemer. Het project begint in juli dit jaar en zal medio maart 2004 afgerond worden.

Versterken fietsbeleid
Door deelname aan Bypad+ profileert Emmen zich ook op Europese schaal als fietsstad. Dit heeft meerdere voordelen voor de gemeente. Allereerst wordt het kennisnetwerk uitgebreid, waardoor de gemeente eerder in beeld komt voor (toekomstige) subsidies. Ook wordt er kennis uitgewisseld met andere deelnemende Europese steden. Verder zal de gemeente in haar beleidsvorming begeleid worden door getrainde consultants, die worden opgeleid door een verkeersadviesbureau. Dit moet uitmonden in concrete verbeteracties om fietsstad Emmen nog verder te ontwikkelen voor bewoners, maar zeker ook voor bezoekers. Want ook voor de recreanten en toeristen is een goed fietsklimaat van groot belang.

Financiën
Het project kost ca. 11000,-. De gemeente Emmen levert hierin een eigen bijdrage van 5000,- -.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen