Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 8-01-2003
Persberichten woensdagmiddag 8 januari 2003 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Autodief aangehouden na achtervolging

MEPPEL / DEDEMSVAART Woensdagmorgen rond 8.30 uur is aan de Lepelaar een auto gestolen. De benadeelde zag de auto met hoge snelheid wegrijden richting Hoogeveen en waarschuwde de politie. Kort daarna zag een surveillance-eenheid de auto rijden in Zuidwolde, en gaf een stopteken. De autodief reed echter door, en de achtervolging werd ingezet. Via de N48 ging de rit richting Ommen. Daarbij werden hoge snelheden bereikt, en de verdachte pleegde meerdere gevaarlijke overtredingen, zoals inhalen waar dat niet kon. Via de N-48 reed de gestolen auto naar Dedemsvaart, waar deze even later leeg werd aangetroffen. Na een korte zoektocht, in samenwerking met collegas van de regio IJsselland, kon de verdachte, een 29-jarige man uit Arnhem, in de nabije omgeving worden aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Vuurwapens aangetroffen bij invallen
KLAZIENAVEEN / ERICA Woensdagochtend zijn bij invallen in drie woningen in Klazienaveen (2) en Erica in totaal 7 vuurwapens aangetroffen. Het ging om vuurwerkpistolen en gasalarmpistolen, alle vuurwapens volgens de Wet Wapens en Munitie en derhalve verboden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er op de drie adressen vuurwapens aanwezig zouden zijn, waarop een onderzoek is opgestart. Dat leidde naar de drie adressen met het genoemde resultaat.

Bromfietser onderuit tegen lichtmast
EMMER COMPASCUUM Woensdagmorgen tegen 8.30 uur reed een 16-jarige bromfietser uit deze plaats over het fietspad langs Kanaal A. Bij de Vegterswijk reed hij dor een kuil en kwam daarbij te vallen. Hij gleed door tegen een lichtmast en liep daarbij een flinke beenwond op. Voor behandeling is hij naar het Scheperziekenhuis gebracht.

Kind gewond bij botsing met auto
ANDEREN Woensdagmiddag rond 13.30 uur is een 11-jarig meisje gewond geraakt bij een botsing met een personenauto. Ze reed over het fietspad langs het Nijend in de richting Gieten, en sloeg op een T-kruising plotseling linksaf. Op de kruising werd ze aangereden door een tegemoetkomende automobiliste uit Gasselternijveen. Het kind is met onbekend letsel overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.