Politie Zaanstreek-waterland

18:48 07-JAN-03
loc.: PURMEREND, FLEVOSTRAAT
Inbraak trainingscentrum
Bij een inbraak in een trainingscentrum zijn twee beamers ontvreemd. Men is het pand binnengekomen door het slot van de buitendeur te forceren. Ook de sloten op de binnendeuren werden geforceerd.

21:10 07-JAN-03
loc.: ZAANDAM, HAVENSTRAAT
Uitslaande brand horecagelegenheid
In een leegstaande horecagelegenheid ontstond een uitslaande brand. De brandweer sprak van een middelbrand.De politie zette alle toegangswegen naar het pand en de gehele omgeving af. Bewoners van het naastgelegen pand moesten uit veiligheidsoverwegingen hun woning verlaten. De woning boven het café was onbewoond. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

22:14 07-JAN-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Hardrijder raakt rijbewijs kwijt
Van een 36-jarige bestuurder uit Zaandam werd het rijbewijs ingevorderd nadat agenten zijn auto met hoge snelheid voorbij zagen rijden. De man reed 140 waar een snelheid van 70 km/u is toegestaan.

03:56 08-JAN-03
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Spoor in sneeuw leidt naar verdachte
Door sporen in de verse sneeuw te volgen, kon de politie een verdachte van poging tot inbraak aanhouden. De politie kreeg een melding dat een raam van een reisbureau was vernield. Een getuige was wakker geworden van het glasgerinkel en kon een signalement van de verdachte geven. Ter plaatse leidde het spoor in de sneeuw de politie naar de Westzijde, ter hoogte van de Harenmakersstraat, alwaar een 18-jarige man uit Koog aan de Zaan kon worden aangehouden.

Verkeershandhaving

17:54 07-JAN-03
loc.: ZAANDIJK, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Veel hardrijders
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Zaandijk werd een snelheidscontrole gehouden. De snelste bestuurder reed 105 km per uur. Het percentage snelheidsoverschrijders bedroeg tien procent (139) van alle weggebruikers.