Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176
Persbericht
"Extra geld nodig voor komomleidingen"

Nieuwe verkeerslichten voor Beers

Op de kruising Burgemeester Thijssenstraat/ Kerkeveld in Beers (gemeente Cuijk) werken sinds 8 januari nieuwe verkeerslichten. Ze zijn het resultaat van overleg tussen dorpsraad, gemeente en provincie om de veiligheid ter plaatse te verbeteren.

Ongeveer een jaar geleden vroeg de Stichting Dorpsraad Beers aandacht voor de verkeerssituatie op de kruising Burgemeester Thijssenstraat/ Kerkeveld, waar dagelijks veel schoolkinderen de drukke provinciale weg moeten oversteken. Dat heeft geleid tot overleg tussen de bewoners, de gemeente en de provincie over een oplossing voor het probleem. Uiteindelijk werd de plaatsing van een verkeersregelinstallatie (VRI) op dit moment het meest geschikt geacht.
Onder aanwezigheid van veel schoolkinderen, het gemeentebestuur en de dorpsraad heeft verkeersgedeputeerde P. van Vugt op 8 januari 2003 om 14.00uur de VRI officieel in gebruik gesteld.

Bij die gelegenheid ging de gedeputeerde in op de rol van de provincie als wegbeheerder. Uiteraard speelt verkeersveiligheid een belangrijke rol in het provinciaal beleid, naast de doorstroming van het verkeer en de leefbaarheid in de kernen. Van Vugt stelde dat de provincie de komende jaren tientallen miljoenen euro's extra zal moeten investeren om de diverse plannen te kunnen realiseren. Het gaat dan ook om komomleidingen in de vele dorpen waarin de provinciale weg door de bebouwde kom loopt. Het belang van dergelijke rondwegen voor zowel leefbaarheid, doorstroming als veiligheid staat buiten kijf. Maar helaas duren de procedures soms wel tien jaar voordat uiteindelijk de schop in de grond kan. "Geld en tijd vertragen dus de optimale verkeersveiligheid", aldus de gedeputeerde, die toezegde zich te zullen inspannen dat er in de komende bestuursperiode extra middelen voor verkeer beschikbaar komen.