Programmabureau Advies Overheid.nl

Online dienstverlening zonder digitale handtekening

Een waterdicht systeem voor elektronische transacties tussen overheid en burger zal in de nabije toekomst praktisch niet haalbaar zijn. Dat is echter zeker geen reden om dienstverlening via de internetsite te stoppen of verder te ontwikkelen. Bijna alle procedures kunnen worden opgestart via het internet. Daarvoor zijn webformulieren een ideaal middel. Wat is een webformulier, welke voordelen kent het gebruik van webformulieren, wat is de rol van het webformulier en vooral, hoe kan het webformulier de gemeente helpen?

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij gemeenten onduidelijkheid bestaat over het gebruik van formulieren. Soms vertalen mensen het begrip online dienstverlening alleen als 'transactie'. Dat is een te enge interpretatie waarmee sommigen ook de invoering van online dienstverlening voor zich uitschuiven. Hier willen we u laten zien welke kansen en mogelijkheden voor invoering van online dienstverlening er al bestaan, ook binnen uw gemeente. Er kan al veel meer dan de meeste gemeenten denken.

Beze website bevat vanaf heden een uitgebreid onderdeel, dat in gaat op de kansen en mogelijkheden voor invoering van online dienstverlening al bestaan.
Online dienstverlening zonder digitale handtekening

www.ictu.nl