Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-01-2003 2e persbericht van 8 januari 2003

Eindhoven: Motorrijder onderuit
Een 26-jarige motorrijder uit Veldhoven is woensdagmorgen om 8.40 uur in een bocht van de Strijpsestraat onderuit gegaan. Hij schoof na de val tegen de auto van een 29-jarige Eindhovenaar. De motorrijder is met vermoedelijk een gebroken been maar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Woensdagmiddag rond 14.00 uur is in de Kangoeroestraat een hennepkwekerij ontmanteld. De 28-jarige bewoner had op zolder 90 hennepplanten staan. Er werd door de politie nog drie plakjes hasj (ruim140 gram) en ruim 60 gram gedroogde hennep aangetroffen. In de woning vond de politie tevens een patroonhouder van een vuurwapen met twee patronen. De spullen zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verkeerscontrole
Woensdagmorgen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op het Berkveld in Helmond. Er zijn zes personen bekeurd die niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs. Zij kregen een bekeuring en moesten hun auto laten staan. Een man ging desondanks toch rijden en is daarna aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Inbraak in winkel
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Markt in Eersel. De daders vernielden en ruit en gingen er vandoor met een kassa van het bedrijf. In de kassa zaten enkele honderden euros aan wisselgeld.

Oostelbeers: Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding Een 42-jarige vrouw uit Oostelbeers heeft woensdag om 10.45 uur op de Antoniusstraat in Oostelbeers een aanrijding veroorzaakt met een vrachtauto. Ze was met de fiets en verleende geen voorrang aan een van rechts komende vrachtauto. Ze liep geen noemenswaardig letsel op. De vrouw was onder invloed van alcohol. Op het politiebureau werd een ademtest afgenomen. De vrouw blies ruim 1,75 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 9.30 en 12.00 uur is op de Provincialeweg in Veldhoven een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 1024 voertuigen waarvan er 77 te snel reden. Hoogste snelheid 74 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Leenderstrijp: Diefstal van rijzadels
Uit een schuur bij een woning aan de Strijperstraat zijn dinsdagavond twee rijzadels gestolen. De schuurdeur werd door de daders geforceerd en een kast waarin de zadels waren opgeborgen werd opengebroken.

Lieshout: Flitspaal vernield
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Molenheide in Lieshout een flitspaal vernield. De paal is met behulp van een autoband in brand gestoken.