Nieuwsbericht

woensdag, 8 januari 2003, 17.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto te water
Bergen, woensdag 8 januari 2003.
Omstreeks 13.00 uur raakte een 49-jarige automobiliste uit Zandvoort de macht over haar stuur kwijt in een haakse bocht aan de Groeneweg. Ze kwam uit de richting van Alkmaar en reed in de richting van Bergen. In de bocht naar links gleed ze weg door het gladde wegdek. Ze kwam met haar voertuig op z'n kop in de sloot terecht. Daarbij kwam alleen de onderkant van de auto nog boven het water uit (tot de kentekenplaten ongeveer). Het slachtoffer lag onder water in haar auto. Een dappere vrouw uit Bergen sprong in het water om te helpen. Zij hielp het slachtoffer om uit de auto te komen. Het slachtoffer is met vocht in de longen en onderkoelingsverschijnselen vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Ze is daar ter observatie opgenomen.

Gebroken been voor bromfietser
Alkmaar, dinsdag 7 januari 2003.
Omstreeks 15.30 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de Vondelstraat. Een 57-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed over die straat in de richting van de Koelmalaan. Hij sloeg bij de kruising met de Cort van der Lindenkade linksaf. Hij zag daarbij een 16-jarige bromfietser uit Alkmaar over het hoofd. Deze ging over de motorkap van de auto heen en kwam ten val. Hij brak daarbij zijn linkerbovenbeen. Zijn bromfiets raakte total loss. De jongen werd in het ziekenhuis opgenomen.

Inbraak woning
Alkmaar, woensdag 8 januari 2003.
In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Rigolettostraat. Vermoedelijk is de dader binnengekomen met behulp van een valse sleutel want er waren geen braaksporen. Uit de woning werd onder andere een laptop, een fotocamera en een koffer gestolen.

Autogordel
Bergen, woensdag 8 januari 2003.
Vanmorgen werden op de Dreef en op de Herenweg in Egmond-Binnen automobilisten gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Er werden door de politie 8 bekeuringen uitgeschreven.

Zes illegale vreemdelingen aangehouden
Alkmaar, woensdag 8 januari 2003.
Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur, is door de Vreemdelingenpolitie een onderzoek ingesteld in een bedrijf aan de Walruskoog naar de mogelijke aanwezigheid van illegale vreemdelingen. Tijdens dit onderzoek werden zes illegale vreemdelingen aangetroffen. Het zijn mannen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Zij hebben allen de Turkse nationaliteit en verbleven in Den Haag. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd in de maand december van het vorig jaar eenzelfde onderzoek ingesteld in dit bedrijf. Toen werden drie personen aangehouden omdat zij illegaal in Nederland verbleven. De controle die vandaag werd gehouden was een zogenaamde nacontrole. Toen de politie het bedrijfspand betrad konden direct drie personen worden aangehouden. De drie anderen renden weg uit het gebouw. Zij konden na een uitgebreide zoektocht elders op het industrieterrein Beverkoog worden aangehouden. Een van hen had zich verstopt in een ander verblijfspand. Alle aangehouden personen zijn in bewaring gesteld ter vaststelling van hun juiste identiteit.

NOORDKOP

Dronken op bromfiets
Schagerbrug, dinsdag 7 januari 2003.
Een zwaar beschonken 44-jarige vrouw uit Petten op een bromfiets werd omstreeks 15.00 uur door agenten aangehouden op de Rijksweg. Ze viel op omdat ze overstak voor een surveillance-auto vanaf een fietspad, zonder die auto voorrang te verlenen. De agenten konden ternauwernood een aanrijding voorkomen. De vrouw had flink te diep in het glaasje gekeken en blies aan het bureau maar liefst 1375 ug/l (tot 220 ug/l toegestaan). Ze kreeg een proces-verbaal.

Winkeldiefstal met geweld
Den Helder, dinsdag 7 januari 2003.
Een 46-jarige man uit Den Helder werd omstreeks 15.45 uur door drie personeelsleden betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Industrieweg. De man werd door het personeel aangehouden maar verzette zich. Ze hielden de man onder controle door bovenop hem te gaan zitten. Eén personeelslid verwondde zich aan zijn hand en van een ander raakte zijn bril vernield. De man werd door de politie overgenomen. Hij had onder andere een nietpistool, een bankwerkershamer en een weerstation in zijn kleding gestopt. De verdachte bekende de diefstal te hebben gepleegd. Hij werd in de loop van de avond heengezonden. Hij kreeg een dagvaarding om zich te verantwoorden voor een rechter.

Aanhouding na bedreiging
Middenmeer, dinsdag 7 januari 2003.
Omstreeks 20.30 uur hield de politie op de Burgstraat in Middenmeer twee Oosteuropese mannen aan die kort daarvoor vervelend waren geweest in een horecagelegenheid. De mannen van 37 en 25 jaar die tijdelijk in Nederland verblijven, hadden een mes bij zich. Na fouillering bleek dat de 25-jarige man ook nog een busje traangas bij zich droeg. Beide wapens werden in beslag genomen. De mannen werden voor de nacht ingesloten. De 37-jarige man werd in de middag heengezonden. De 25-jarige man kon niet aannemelijk maken dat hij in Nederland mocht verblijven. Hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst die een nader onderzoek in zal stellen. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging en verboden wapenbezit.

Geen gordel
Den Helder, dinsdag 7 januari 2003.
Tussen 14.00 en 15.30 uur werd een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Jan Verfailleweg. Daarbij werden 3 automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de verplichte gordel. In de avonduren werd gecontroleerd aan de Marsdiepstraat. Daar kregen 6 (brom)fietsers een bekeuring wegens het niet voeren van licht en 2 bromfietsers een bekeuring wegens het niet dragen van een valhelm.

Wildplasser
Schagen, dinsdag 7 januari 2003.
In de avonduren hielden twee agenten enkele controles op en rond de Markt. Daarbij werden 2 fietsers bekeurd wegens het rijden zonder licht en werd 1 wildplasser opgeschreven.

Boete voor drankrijder
De Cocksdorp, dinsdag 7 januari 2003.
Omstreeks 23.45 uur controleerde de politie op de Postweg een 23-jarige automobilist uit De Hoeve. Hij blies aan het bureau iets meer dan de toegestane hoeveelheid namelijk: 275 ug/l. Hij krijgt een bekeuring van 190,-.

Snelheidscontrole
Hippolytushoef, dinsdag 7 januari 2003.
Tussen 21.00 en 22.00 uur werd met behulp van een Laserpatrol een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg. 3 automobilisten werden staande gehouden. Zij kregen een bekeuring omdat ze sneller reden dan de toegestane 80 km/u. De snelste had 115 km/u gereden.

Verlichtingscontrole
Den Helder, woensdag 8 januari 2003.
Zoals eerder in de media aangekondigd heeft de politie vanmorgen weer een verlichtingscontrole gehouden. Op de Langevliet werden er tussen 07.30 en 08.30 uur 23 fietsers bekeurd omdat de verlichting niet in orde was.

Auto gestolen
Dirkshorn, woensdag 8 januari 2003.
De afgelopen dagen is er vanaf een bedrijfsterrein aan de C. de Vriesweg een bestelauto gestolen. Het gaat om een blauwe Mitsubishi, type L300, waarde 4000,- en voorzien van het kenteken VL-PJ-55. De auto stond tussen andere voertuigen op het terrein en behoorde tot de handelsvoorraad van het bedrijf.

WESTFRIESLAND

Mishandeling
Hoorn, maandag 6 januari 2003.
Op maandagavond omstreeks 20.15 uur werd een 17-jarige jongen uit Zwaag ernstig mishandeld op de Gravenstraat in Hoorn. De jongen liep daar met twee vrienden (18-jarige jongens uit Hoorn) toen zij woorden kregen met een groep van ongeveer zes jongens en een meisje. Het slachtoffer liep aanvankelijk door maar werd op de brug bij de Turfhaven door de groep geslagen en geschopt. Ook zijn vrienden kregen de nodige klappen. Het slachtoffer probeerde nog weg te komen in de richting Achter de Vest, maar de groep was klaarblijkelijk uit op vechten. Ter hoogte van het parkeerterrein op de Achter de Vest werden de jongens opnieuw geslagen en geschopt. Het slachtoffer uit Zwaag liep hier diverse verwondingen op, waaronder een gescheurde kaak en diverse kapotte tanden en kiezen. Volgens de aangever zorgde het meisje in de groep ervoor dat de mishandelingen stopten.

Alcohol
Oudendijk, dinsdag 7 januari 2003.
Op dinsdagavond omstreeks 18.25 uur werd een 45-jarige vrouw uit Den Burg gecontroleerd op de A7 te Oudsendijk. De automobiliste bleek teveel te hebben gedronken. Zij blies 515 ugl. Dat is ruim twee maal het wettelijk maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Zij kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woning
Spanbroek, woensdag 8 januari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 21.00 en 06.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Wuiver te Spanbroek. Men kwam de hoekwoning binnen door het raam te verwijderen uit de schuurdeur. De schuur geeft toegang tot de woning. De benedenverdieping van het pand werd doorzocht. Kasten en lades stonden open en ook tassen waren doorzocht. In ieder geval werden een computer, een stereotoren, een videorecorder en geld buitgemaakt.

Auto te water
Westwoud, woensdag 8 januari 2003.
Omstreeks 07.30 uur, belandde een 37-jarige automobilist uit Medemblik met zijn auto in het water naast de dr. Wijtemalaan. De man reed over die laan en kwam uit noordelijke richting. Hij week uit naar rechts om een tegemoetkomende vrachtauto ruimte te geven. Hierbij kwam hij in de rechterberm terecht waarna zijn auto kantelde en in de sloot belandde. De bestuurder kwam met de schrik vrij.