Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: woensdag 8 januari 2003

Aanrijding met letsel

Halsteren: Op woensdag 8 januari vond omstreeks 10.45 uur op de kruising van de Kruisberg met de Schoolstraat te Halsteren een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s, doordat een 31-jarige vrouw uit Halsteren met haar personenauto de bocht te ruim nam. Hierdoor werd een 72-jarige man uit Bergen op Zoom met zijn personenauto zodanig in het nauw gedreven dat de twee auto`s op elkaar botsten. Een 73-jarige vrouw uit Bergen op Zoom, die als inzittende in de laatste personenauto zat, raakte hierbij gewond aan haar hoofd. Ze werd voor onderzoek overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Verdachten brandstichting melden zich bij de politie

Bergen op Zoom: Naar aanleiding van de brand die op 5 januari plaatsvond in de parkeergarage aan de Lindebaan, heeft de politie twee verdachten verhoord. De man en vrouw, beide 18 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom, kregen wroeging en hebben thuis bij de ouders hun verhaal gedaan. En van de ouders heeft vervolgens de politie ingelicht en is met de twee daders aan het bureau gekomen, alwaar de twee hun daden hebben opgebiecht.

Bezorgde buurtbewoner schakelt politie in

Bergen op Zoom: Een buurtbewoner van de Gentiaanstraat heeft de politie gealarmeerd omdat hij twee verdachte figuren rondom een flatgebouw zag lopen. De buurtbewoner vermoedde dat er ingebroken zou worden. Surveilleerde agenten hebben samen met de buurtbewoner de omgeving bekeken maar geen verdachte figuren meer aangetroffen.

Inbraak in postkantoor

Bergen op Zoom: In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in het postkantoor aan de Jacob Obrechtlaan in Bergen op Zoom. De daders hebben met stukken betontegel de ruit ingegooid en voor een aanzienlijk bedrag aan postzegels weggenomen.

Rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid: auto in beslag genomen

Huijbergen: De politie van het team Woensdrecht heeft dinsdagavond de auto van een 53-jarige inwoner van Huijbergen in beslag genomen nadat de Huijbergenaar op de Weg naar Wouw in Huijbergen was gesignaleerd als bestuurder van een personenauto. De man werd aangehouden omdat het de politie bekend was dat de Huijbergenaar de rijbevoegdheid bij rechterlijke uitspraak is ontzegd.

Auto over de kop

Sint Willebrord: Op de noordbaan van de A58 vond vanmorgen omstreeks 8.00 uur bij de oprit Hoeven/St. Willebrord een eenzijdig ongeval plaats, toen een automobiliste vanwege de gladheid in de slip raakte en met haar auto over de kop sloeg. De 26-jarige bestuurster uit Hoeven bleef gelukkig ongedeerd, maar haar auto raakte total loss.

Politie verricht 2 aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Rucphen: De politie heeft dinsdag en woensdag een tweetal aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de openlijke geweldpleging die plaatsvond op 29 december 2002 op de Kozijnenhoek te Rucphen. De twee verdachten, een 24-jarige en een 39-jarige man, beide uit Etten Leur, werden aangehouden en in verzekering gesteld. Hun aandeel in de openlijke geweldpleging wordt verder onderzocht. Op de Baanvelden-Kozijnenhoek zou op 29 december een ongeval hebben plaatsgevonden tussen een bus en een personenauto. De bus reed na de aanrijding door, maar werd door de bestuurder van de personenauto een stuk verderop gedwongen te stoppen. De inzittenden van die personenauto werden vervolgens door een groep mensen uit de bus mishandeld. De politie sluit niet uit dat er in de loop van het onderzoek nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. Tijdens de schermutselingen ontstond achter de bus een opstopping van diverse auto`s. De politie hoopt dat bestuurder(sters) daarvan nog contact zullen opnemen met de politie van team Rucphen via telefoonnummer 0900-8844.

Irritatie leidt tot aanrijding op Rijksweg Roosendaal: Woensdagmiddag 8 januari rond 16.45 uur kwamen op de A58 (Bergen op Zoom-Roosendaal) ter hoogte van knooppunt de Stok twee automobilisten met elkaar in aanraking. Een 50-jarige man uit Roosendaal ergerde zich aan het gedrag van zijn voorganger, trachtte hem vervolgens rechts in te halen en drukte hem daarna van de weg. De man is door de politie meegenomen naar het bureau en krijgt een proces verbaal wegens het veroorzaken van een ongeval. Het overige verkeer kon na het ongeval overigens ongehinderd haar weg vervolgen.

Bron: Manon Ostendorf