Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 08 januari 2003

Team Altena:

Woning inbraak
HANK: Er is ingebroken in een woning aan de Reigerstraat in Hank. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen dinsdagavond 07 januari 2003, 23.30 uur en woensdagochtend 08 januari 2003, 06.00 uur. Men kwam de woning binnen door de achterdeur open te breken. Vanuit de woning zijn een jas, een tas en een gsm gestolen. De jas en de tas zijn later in de directe omgeving terug gevonden.

Team Dongen:

Late vuurwerkaansteker
DONGEN: Een wijkagent uit Dongen betrapte nog een late vuurwerkafsteker. De knul had verschillende kanonslagen tegelijk afgestoken wat de knallen had veroorzaakt. De 15 jarige verdachte moest mee naar het politie bureau en in overleg met zijn ouders gaat hij naar bureau HALT voor een werkstraf. Dit gebeurde op woensdag 8 januari omstreeks 13.00 uur op de Hazendonk in Dongen.

Team Gilze en Rijen:

Winkeldief gepakt
GILZE: De eigenaar van een winkel aan de Nieuwstraat in Gilze betrapte een winkeldief. Dat gebeurde op 8 januari rond 10.30 uur. Hij droeg de verdachte over aan de politie. Vastgesteld werd dat de verdachte vijf pakjes sigaretten niet had afgerekend. De 24 jarige verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland en is afkomstig uit Armenië. Betrokkene heeft een aanvraag voor een vergunning tot verblijf ingediend en mag de uitslag in Nederland afwachten. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Afval illegaal gestort
GEERTRUIDENBERG: De politie constateerde dat op twee locaties in Geertruidenberg afval gedumpt was. Op de Rivierkade zijn een hoop gipsplaten achtergelaten en op Heulweg lagen vier jerrycans in de berm. Medewerkers van de gemeente hebben het afval inmiddels opgeruimd.

Team Oosterhout:

Autogordelcontrole
OOSTERHOUT: De politie controleerde dinsdag 7 januari op de Pasteurlaan en de Hoofseweg te Oosterhout het gebruik van de autogordel. Zesentwintig automobilisten waren in overtreding en kregen een bekeuring van 40,- voor het niet dragen van de autogordel.

Winkeldievegge betrapt
OOSTERHOUT: De politie arresteerde een 48 jarige vrouw uit Oosterhout op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had vermoedelijk levensmiddelen gestolen bij een supermarkt aan de Patrijslaan. De politie gaf de gestolen goederen terug aan de eigenaar van de winkel. In overleg met Justitie kreeg de verdachte een boete van 120.

Ongeval tussen een fiets en een auto OOSTERHOUT: Een 44 jarige fietster liep een gebroken pols op bij een verkeersongeval op kruising Sterrenlaan/Hoofseweg te Oosterhout. De vrouw werd aangereden door een 21 jarige automobilist. De automobilist verleende vermoedelijk geen voorrang aan de fietster. De fietster werd met een gebroken pols overgebracht naar het ziekenhuis. Dit ongeval gebeurde op dinsdagmiddag 7 januari omstreeks 17.30 uur. Allebei de betrokkenen zijn afkomstig uit Oosterhout.

Inbraak woning
OOSTERHOUT: Met grof geweld heeft een inbreker een raam aan de achterzijde van een woning aan Professor Beelhoek opengebroken. Dit raam was voorzien van twee raamhefboompjes en twee bijzetsloten. Door de dader werd met grof geweld het sluitwerk verbroken. Binnen werden de woonkamer en de keuken doorzocht waarbij een TV, videorecorder en een geldbedrag gestolen zijn. De inbraak is gepleegd op woensdag 08 januari tussen 12:00 uur en 12:30 uur.

Bron: Jeroen Steenmeijer