Gemeente Nuenen


04-01-2003
Bronzen gemeentelijke erepenning voor mevrouw Th. Lammers

Op zaterdag 4 januari om 14.00 uur in zaal Berkenbosch aan de Opwettenseweg te Nuenen wordt door waarnemend burgemeester mr. W.R. Ligtvoet aan mevrouw Th. Lammers een bronzen erepenning van gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten uitgereikt. Mevrouw Lammers krijgt deze onderscheiding als waardering voor haar activiteiten en ter gelegenheid van het afscheid van de Algemene Hulp Dienst Vrijwilligers Centrale Nuenen c.a (VCN) waarvoor zij zich meer dan 10 jaar heeft ingezet als secretaris.

De VCN heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 mensen die om hulp vroegen kunnen bedienen met klussen, autoritten, thuishulp verlenen, boodschappen doen etc. De Vrijwilligers Centrale Nuenen c.a. heeft in haar bestaan c.a. 260 vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties bij elkaar kunnen brengen.

Mevrouw Th. Lammers verzorgde in haar functie van secretaris voor de Algemene Hulp Dienst Vrijwilligers Centrale Nuenen c.a de maandelijkse agenda en maakte de notulen en het rooster van werkzaamheden voor ca. 60 vrijwilligers. Zij was contactpersoon naar andere organisaties en schreef de promotieartikelen. Mevrouw Th. Lammers heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilligster in diverse organisaties zowel binnen als buiten de gemeente Nuenen. Mevrouw Lammers is:

* actief binnen de Kath. Bond van Ouderen in provincie Noord Brabant.

* welzijnsmentor vanuit de VBOB (Verenigde Brabantse Ouderen Bond)
* bestuurslid van de kruisvereniging Nuenen c.a.
* actief binnen de RPCP (Regionaal Patiënten en Consumenten Platform Zuidoost-Brabant)

* lid van de stichtingsraad van het gehandicaptenplatform in Nuenen.