NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Lab Centraal B.V. vestigt zich in Groningen

Lab Centraal B.V. is een nieuw bedrijf dat zich heeft gevestigd in Groningen om de groeiende Life Science markt in Europa en Azië te bedienen. Lab Centraal is opgericht door Jason Frank, hij is afkomstig uit de Verenigde Staten.
Het bedrijf verleent service en ondersteuning op het gebied van engineering, installatie, technische ondersteuning en verkoop van gebruikte laboratoriumapparatuur. Het gaat hier om `scientific equipment products' (apparatuur in biotechnologisch of farmaceutisch onderzoekslaboratorium) en `process equipment products' (alles wat zich bevindt in een proefstation of een productiefaciliteit voor farmaceutische producten en zuivere chemicaliën.)

Lab Centraal verwacht dat er vóór 2004 20 à 30 personen werkzaam zijn en dat er ca. 2500 m² bedrijfsruimte in gebruik is. De NOM heeft Lab Centraal geassisteerd bij het realiseren van dit investeringsproject en begeleid bij de locatiekeuze. Lab Centraal heeft voor Groningen gekozen, omdat Groningen één van de Life Science concentratie van Nederland is.
Diensten Lab Centraal
De grootste waardevermindering in het proces van aanschaf en gebruik van wetenschappelijk apparatuur ontstaat in de periode tussen het uit de roulatie nemen en de daadwerkelijke verwijdering. Lab Centraal faciliteert de mogelijkheid om deze bedrijfsmiddelen tijdig weer in roulatie te brengen - vóórdat ze volledig zijn afgeschreven - en zorgt daarmee voor een aanzienlijk financieel voordeel voor de gebruiker.

Naast een kostenbesparing van 60 tot 80% ten opzichte van vergelijkbare nieuwe apparatuur, biedt de aankoop van gereviseerde gebruikte apparatuur meerdere bijkomende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat bestellingen snel kunnen worden uitgeleverd. Het productoverzicht van Lab Centraal is op internet beschikbaar. Als het gewenste artikel in voorraad is, kan het vaak nog dezelfde dag worden verzonden. Voor tijdgevoelige projecten kan dit cruciaal zijn.
Een tweede belangrijk voordeel is het lagere risico en de lagere investering bij kortdurende proeven en onderzoeken.