Nieuw-Vlaamse Alliantie


Roemloos einde van paars-groen (08/01/03)

Terwijl alle meerderheidspartijen bij hoog en bij laag bleven volhouden dat deze regering de rit zou uitzitten, heeft de N-VA steeds voorspeld dat we naar vervroegde verkiezingen zouden gaan. Vandaag dient premier Verhofstadt de handdoek in de ring te gooien. Franstalig België pinkt ongetwijfeld een traan weg bij het heengaan van paars-groen. Elkeen die het algemeen Vlaams belang ernstig neemt, kan de euthanasie van Verhofstadt enkel toejuichen. Na drie en een half jaar, neemt paars-groen eindelijk een eerste goede maatregel voor het algemeen Vlaams belang.

Paars-groen hangt door de Vlaams-Waalse en ideologische tegenstellingen al maanden enkel nog met haken en ogen aan elkaar. Men kan geen actueel thema aanhalen of de coalitiepartners verschillen grondig van mening: Nepal, de drugswet, tabaksreclame, de oorlog tegen Irak... Ook binnen de regeringspartijen zelf is elke samenhang zoek. Vandaag vertegenwoordigen partijen als de VLD zowat elke mening in het politieke spectrum: confederalisten en oude Belgen, linksen en rechtsen, oorlogshaviken en vredesduiven...

Daarbovenop werd de begroting al te rooskleurig voorgesteld waardoor stevig gesnoeid zal moeten worden. Paars-groen heeft niet de moed om vlak voor de verkiezingen de gevolgen te erkennen van drie en een half jaar "alles gratis"-beleid en besparingsmaatregelen te nemen. De kiezer krijgt letterlijk de rekening gepresenteerd ná de verkiezingen.

Paars-groen zal herinnerd worden als de regering van de loze beloftes en het geruzie. Van alle beloftes over de "actieve welvaartstaat", de "Nieuwe Politieke Cultuur" en de "Nieuwe communautaire vrede" kwam niets in huis. De Vlaamse werkloosheid is fors gestegen, het aantal faillissementen neemt schrikbarend toe, politieke benoemingen zijn schering en inslag, ministers en meerderheidspartijen rollen vechtend over straat, Vlaamse en Waalse politici staan lijnrecht tegenover elkaar, de tweetaligheid van Brussel werd volledig uitgehold, de Vlamingen betalen meer geld dan ooit voor de Waalse overheidseconomie...

De N-VA is paars-groen alvast dankbaar dat de partij zich vroegtijdig kan bewijzen bij het grote publiek. De N-VA ziet dan ook vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet.

Auteur:
Geert Bourgeois, Algemeen Voorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va-be
Url: www.n-va.be