Gemeente Amersfoort

Eerste Signaaltrofee voor winkeliers Euterpeplein

datum: 7 januari 2003

De burgemeester van Amersfoort, A. van Vliet-Kuiper, heeft gisteren de eerste Signaaltrofee uitgereikt. Pieter Jansen van de Winkeliersvereniging Euterpeplein en Egbert Baan van Ahold namen de trofee in ontvangst tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amersfoort. Met deze nieuwe prijs wil de gemeente mensen eren die met veel inzet en doorzettingsvermogen in hun eigen woon- of werkomgeving iets bijzonders tot stand hebben gebracht, in goede samenwerking met anderen. Daarmee geven zij een positief signaal af: naar elkaar luisteren, met elkaar samenwerken én vervolgens aanpakken loont!

De aanpak van het Euterpeplein begon met een rapport van de Kamer van Koophandel. Daaruit bleek dat het winkelcentrum Euterpeplein een oppepper nodig had. Op drie fronten zou er wat moeten gebeuren: een beter winkelaanbod, een mooiere openbare ruimte en verbetering van verkeer/parkeren.
De winkeliersvereniging ging samen met de gemeente, woningcorporatie SCW en de Kamer van Koophandel aan de slag. Het resultaat is dat er nu een duidelijk verhaal op tafel ligt.

Het winkelcentrum heeft voldoende kansen om een echt wijkwinkelcentrum te zijn. Op korte termijn komen er kleine verbeteringen. Er wordt iets gedaan aan de uitstraling van de panden, het fietsparkeren, de oversteekplaatsen en looproutes en aan het beheer van het openbaar gebied. Een grotere ingreep volgt na 2006. De gemeente heeft daarvoor al 500.000 euro gereserveerd.