Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

08-01-2003

Sluiting Alcoa Bouwgroep "wrang"

CNV Metaal en elektro vindt de voorgenomen sluiting van de vestiging van de Alcoa Bouwgroep in Geldermalsen wrang. Ook de vestiging in Giessen kan worden gesloten, maar deze kan ook worden verkocht. Bestuurder Henk van Beers van CNV Metaal en elektro: "Na de vorige reorganisatie in 2002 dachten de werknemers dat zij een tweede kans kregen. Dat blijklt dus niet het geval te zijn."

De reden voor sluiting van de vestiging in Geldermalsen en de sluiting of eventuele verkoop van de Giessense vestiging is dat het bedrijf al jaren zeer verliesgevend is. De producent van garagedeuren, kozijnen, delen van kassen en balkonhekken is niet in staat gebleken het bedrijf weer op de rit te krijgen.

De bond zal binnenkort de onderhandelingen over een sociaal plan openen, waarbij het uitgangspunt is dat de betreffende 120 werknemers (tachtig in Geldermalsen en veertig in Giessen) naar ander werk worden begeleid. Verder wil de bond schadeloosstellingen afspreken, regelingen voor om-, her- en bijscholing en regelingen voor verhuis- en reiskosten. Voor de vestiging in Giessen geldt nog dat bij verkoop er een zekere toekomst moet zijn en dat het bedrijf niet kort daarna alsnog in de problemen komt, vindt CNV Metaal en elektro.

Nadere inlichtingen:

Henk van Beers (bestuurder CNV Metaal en elektro) 076-5724670
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030-6348241