Digitale Gemeente Houten

Kerstboomverbranding

zaterdag 28 december 2002 - Bron: Gemeente Houten

Op woensdag 8 januari 2003 vindt de jaarlijkse kerstboomverbranding plaats, een initiatief van de brandweer en de gemeente Houten (Unit Wijkbeheer, afdeling Openbare Werken).

De locaties in Houten waar de kerstbomen worden verbrand zijn het Kooikerspark (kruising Kooikerspad/ Rijsbrugsepad) en het Manifestatieterrein naast de kinderboerderij (Keercamp). Op deze locaties is het vanaf 14.00 uur mogelijk de kerstbomen in te leveren.

In Schalkwijk worden de kerstbomen verbrand op het Manifestatieterrein aan de Spoorlaan. Ter plaatse kunnen de kerstbomen vanaf 18.30 uur worden ingeleverd.

Kinderen ontvangen bij inlevering van een boom een gratis mandarijn en een lot (zolang de voorraad strekt). De bomen worden om 19.30 uur verbrand.

Op verzoek van de Milieuwerkgroep Houten wordt een deel van de ingeleverde bomen op de locatie Kooikerspark versnipperd. De houtsnippers worden gecomposteerd. Er blijven echter voldoende bomen over om te verbranden, zodat het vuur wederom de moeite waard is om te bekijken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).