Nieuwsberichten

30-12-2002
KERSTBOOMINZAMELING

Net als voorgaande jaren kunnen inwoners van Alphen-Chaam hun kerstboom inleveren. Voor dit jaar is gekozen voor woensdag 8 januari 2003. Om het inzamelen voor de jeugd aantrekkelijk te maken en om te voorkomen dat afgedankte kerstbomen bij het huisvuil of ergens anders in de gemeente terechtkomen, wordt voor elke kerstboom een lot en 0,10 gegeven.

Van 15.30 tot 18.00 uur kunnen de kerstbomen op de volgende plaatsen worden ingeleverd:

In Alphen
In Chaam
In Galder

Walkvat ter hoogte van het crossterrein
Geerakker ter hoogte van trapveld / rolschaatsbaan Bosakker

Om 19.00 uur zal op iedere locatie een verloting worden gehouden, waarbij de winnaars geldprijzen kunnen winnen.
Tenslotte worden om 19.15 uur enkele kerstbomen op een hoop verbrand. Met het verbranden van een klein aantal kerstbomen wordt de traditionele kerstboomverbranding in ere gehouden.

De meeste kerstbomen worden na het inleveren afgevoerd naar een composteerinrichting. Zo wordt de (kale) kerstboom nog een keer gebruikt.

Ook kunt u de kerstboom in stukken knippen en in de GFT-container gooien of op de composthoop.
Als u een kerstboom met kluit bezit, is het overigens mogelijk deze (het moet dan niet vriezen) in uw tuin te planten. Laat de kerstboom even wennen aan de lage temperatuur door deze enkele dagen in de schuur of garage te zetten. Als u de top niet heeft weggeknipt kan de boom na een jaar groeien weer eind 2003 naar binnen worden gehaald.