Newconomy

Persbericht
www.newconomy.com

Onderhandse plaatsing nieuwe aandelen Newconomy in verband met overname Citee en Explainer DC

Newconomy geeft nadere toelichting op verwachtingen 2003

Amsterdam, 8 januari 2003

In het kader van de vorig jaar bekendgemaakte overnames van Citee B.V. ("Citee"), een moderne system integrator, en de ICT-onderneming Explainer DC B.V. ("Explainer") door Newconomy N.V. ("Newconomy") zal naar verwachting binnen enkele dagen een prospectus worden gepubliceerd, ten behoeve van de uitgifte van 31.300.000 nieuwe aandelen. Voor de nieuw uit te geven aandelen zal vervolgens volgende week toelating tot de notering op de Nieuwe Markt van Euronext Amsterdam N.V. worden aangevraagd. De aandelen zullen geplaatst worden bij de verkopende aandeelhouders van Citee en Explainer.

Met de samenvoeging zet Newconomy een belangrijke stap in het omvormen van de onderneming tot een ICT dienstverlener nieuwe stijl in combinatie met een aantal participaties die aansluiten bij de kernactiviteiten. Zoals ten tijde van de overname aangekondigd zal de organisatie door deze overname veranderen, waarbij de activiteiten van Citee de kern vormen van de nieuwe onderneming. Hierdoor zullen ook de balans en de resultatenrekening van Newconomy een ander beeld laten zien.

Verwachtingen 2003
In het licht van het aanhoudend slechte klimaat is de onderneming terughoudend in het uitspreken van verwachtingen voor 2003.

Onvoorziene omstandigheden voorbehouden gaat de onderneming wel uit van een positief bedrijfsresultaat (resultaat voor rentelasten, belastingen, afschrijvingen en goodwill amortisatie) over 2003.

Echter, de amortisatie van de bij de transactie betaalde goodwill zal, afhankelijk van de termijn waarover deze wordt afgeschreven, een materieel effect hebben op de nettowinst, waardoor de onderneming op dit moment geen verwachtingen kan uitspreken over het nettoresultaat over 2003. Over de amortisatietermijn van de goodwill worden momenteel nog besprekingen gevoerd met de accountant.

Overig
De publicatie van het prospectus zal via een advertentie in de Officiële Prijscourant, Het Financieele Dagblad en de Financiële Telegraaf worden aangekondigd.

Voor nadere informatie (

Newconomy