Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 januari 2003
·

Vallen door gladheid (9x) regio
Op dinsdag 7 januari waren er in de regio door de gladheid diverse valpartijen. Rond 08.10 uur viel op de Lange Voort in Oegstgeest een 15-jarig meisje uit die plaats met haar fiets. Met een gekneusde heup werd zij door ambulancepersoneel thuis gebracht. In Kouderkerk aan den Rijn viel rond 09.10 uur een vrouw op de Dorpsstraat. Zij liep een gat in haar wenkbrauw op. Politieagenten brachten de vrouw naar een arts. In Leiden viel rond 09.25 uur op de Van Speykstraat een 17-jarig Leids meisje. Met pijn aan haar been is zij per ambulance voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Ook in Leiden viel rond 11.20 uur op de Leliestraat een 94-jarige Leidenaar. Met een pijnlijke heup is de onfortuinlijke bejaarde naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht. Op de Koestraat in Schoonhoven viel rond 10.40 uur een 76-jarige man. De man liep een grote buil op zijn hoofd op. In Voorschoten liep een 79-jarige vrouw uit die plaats een heupfractuur op toen zij rond 10.50 uur op het Planciusplantsoen ongelukkig ten val kwam. De vrouw werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. In Katwijk liep een vrouw, leeftijd en woonplaats niet bekend, bij een val aan de Zuidduinseweg een gebroken enkel op. Dit gebeurde rond 12.45 uur. De vrouw werd naar een ziekenhuis overgebracht. In Roelofarendsveen kwam rond 13.30 uur op de Geestweg een 72-jarige vrouw uit die plaats ten val met haar fiets. Met klachten over haar been is zij overgebracht naar een ziekenhuis. Rond 13.40 uur viel op de Singel in Hillegom een 60-jarige man uit die plaats. Met heupklachten werd het slachtoffer overgebracht naar het LUMC.

Dronken met auto over de kop Noordwijk
Een 36-jarige man uit Noordwijk raakte op woensdag 8 januari met zijn auto op de Beeklaan over de kop. Vermoedelijk zag de man door drankgebruik geen kans om zijn auto op vier banden te houden. De man kwam er ongeschonden vanaf. De politie hield hem aan. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 910 ug/l. Ruim boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Kettingbotsing Rijksweg 44 Sassenheim
Op dinsdag 7 januari rond 07.45 uur ontstond op de westbaan van de Rijksweg 44 een kettingbotsing waarbij acht auto's betrokken waren. Een 24-jarige automobiliste uit Hillegom liep daarbij hoofdletsel op. Zij werd overgebracht naar het LUMC. De oorzaak van de kettingbotsing was het drukke verkeersaanbod, te hoge snelheid en het te dicht op elkaar rijden.

Overval op tankstation Voorschoten
Op dinsdag 7 januari vond rond 22.15 uur een gewapende overval plaats op een benzinestation aan de Voorschoterweg. Twee nog onbekende mannen kwamen het station binnen en bedreigde de aanwezige 18-jarige bediende uit Voorschoten met een mes. Met een nog onbekend geldbedrag zijn de twee lopend vertrokken. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt dief aan Leiden
Dankzij alert reageren van de 57-jarige vrouw uit Oegstgeest en eigenaresse van een tas met inhoud kon de politie op dinsdag 7 januari rond 17.45 uur in een sportcomplex aan de Einsteinweg een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aanhouden. De vrouw had haar tas meegenomen naar de sportzaal. Toen zij aan het sporten was zag de zich als toeschouwer ophoudende verdachte kans om de tas te pakken en weg te lopen. De eigenaresse zag dit en ging achter hem aan. De gealarmeerde politie kon de man daarop aanhouden. De verdachte is ingesloten.

Aanrijding onder invloed Leiden
Een 65-jarige man uit Rijnsburg werd op woensdag 8 januari rond 01.20 uur door de politie aangehouden nadat hij met zijn auto op de Rijnsburgerweg tegen een geparkeerde auto was aangereden. De man bleef ongedeerd maar verkeerde wel onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 770 ug/l. Ruim boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Aanrijding Leiderdorp
Een 74-jarige voetganger uit Leiden is op dinsdag 7 januari rond 12.10 uur op de Zijlbaan door een achteruitrijdende auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Leiderdorp aangereden. Met een hoofdwond is het slachtoffer overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automobilist verklaarde de overstekende man niet te hebben gezien ondanks dat hij goed in de achteruitkijkspiegels keek.

Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn
In de ochtend van dinsdag 7 januari werd er ingebroken in een twee woningen aan de Wagenmaker. Bij één woning kwam men binnen door een deur open te breken. Uit deze woning zijn vermoedelijk enkele sieraden en travellerchecks gestolen. Bij de andere woning bleef het bij een poging. Het lukte ze niet om hier de deur open te breken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Boskoop
Op klaarlichte dag van dinsdag 7 januari werd er ingebroken in een woning aan de Voorofscheweg. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Dodelijk ongeval Lekkerkerk
Een 31-jarige man uit Rotterdam is op woensdag 8 januari rond 00.45 uur bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. De man reed met zijn auto op de C.G. Roosweg (N210) tegen een boom. Het slachtoffer overleed terplaatse. De politie doet onderzoek naar dit dodelijk ongeval.

Ramkraak bij drogisterij Bergambacht
Met een auto, vermoedelijk van het merk Fiat, pleegden onbekenden op woensdag 8 januari rond 04.55 uur een ramkraak bij een drogisterij aan de Hoofdstraat. Met de auto werd de pui van de winkel ingereden en vervolgens werd een nog onbekende partij parfum uit de winkel buitgemaakt. Vervolgens is men met auto en buit weggereden in de richting van Stolwijk. De politie stelt een nader onderzoek in. De raamkraak vertoont grote gelijkenis met de nacht eerder gepleegde snelkraak bij een drogisterij in Stolwijk.